Vilka båttyper Används för Boat Racing?

March 4

Flera typer av båtar används för båt racing. Från humana drivna hantverk till de snabbaste båtarna, det finns kärl av många storlekar inblandade i sporten båt racing.

Drake båtar är ett exempel på de typer av båtar som används för båt racing. De har en lång, smal form och behöver en flera personer besättningen att paddla dem. Mellan 20 och 50 personer behövs för att tävla en drakbåt. En trumma är i allmänhet används för att hjälpa de besättningsmedlemmar gång deras slag, så att de arbetar unisont. Trummisen är en viktig del av besättningen, eftersom denna person bestämmer takten de paddlare kommer att använda. I konkurrens, är en drakbåt prydd med en färgglad drakhuvud och svans.

Kanoter används också för racing. Denna form av båt racing sitt ursprung i Polynesien, och är nu populärt med fans runt om i världen. Vissa kanoter sittplats tre eller fyra personer, och andra modeller kan rymma större besättningar. För denna typ av båt som används för båt racing, de paddlare sitta i en enda rad framåtvänt. Den person som sitter längst fram i raden är känd som "stroke", och de är ansvariga för att bestämma takten för alla paddlare på stödben kanot.

Jet sprint båtar används också för racing. Dessa snabbgående båtar brukar bära två personer åt gången. I stället för att drivas av propellrar, de använder vattenjet att röra sig genom vattnet. Detta innebär i locomotion verk genom att dra vatten upp underifrån båten in i en pump-jet inuti kärlet. Vattnet passerar genom och drivs ut genom ett munstycke som finns på baksidan av jet sprint båt. Denna typ av racing sker på en kurs som består av sammankopplade kanaler som mellan 10 och 15 meter bred, på grunt vatten.

Hydro finns andra typer av båtar som används för båt racing. Detta är en mycket populär publiksport som sker på sjöar och vattendrag med hjälp av en specialiserad motorbåt. Den är utformad så att när båten rör sig med full hastighet, är det hålls upp av "hyvling", och endast en liten del av skrovet vidrör vattnet. När en båt planar, är det rör sig snabbt nog att det skummar över vattenytan i stället för att driva igenom det som långsammare rörliga fartyg gör.

Kappsegling är en annan populär sport som kan komma att tänka på när man tänker på vilka typer av båtar som används för båt racing. Segelbåtar hos många storlekar används för kappsegling, inklusive kölbåtar, med en stråle, kring vilken båtskrovet byggs; små tävlings jollar; och katamaraner, som är båtar med bogsera skrov anslöt).

Vissa former av kappsegling bedrivs i skyddade vatten med deltagarna navigera runt bojar eller markörer, medan andra raser ske i öppet vatten. Större båtar används för havskappseglingar som kan äga rum under några timmar eller över flera månader, till exempel sådana där deltagarna planerar att segla världen.

  • Båt storlek varierar i kappsegling.
  • Skallar är långa, smala båtar som används för roddtävlingar.
  • Det finns flera olika segelbåt racing klasser.
  • Båtar som går in i en seglingstävling brukar inte ha en hjälpmotor.