Vad är en kall Platter?

April 3

Termen "kall platta" används vanligtvis av storkök, restauranger och andra inrättningar matservice för att beskriva en bricka av kalla livsmedel, serveras ofta som aptitretare eller som del av en större buffé. De typer av livsmedel serveras på en kall platta varierar med formalitet av händelsen, preferenser värdarna, liksom den kultur som måltiden serveras. Medan en kall platta ofta arrangeras på en standard serveringsbricka, vissa tillverkare producerar nu brickor och andra serveringsfat som är utformade för att hjälpa livsmedels behålla sin temperatur. Individer som planerar en fest eller händelse är ofta uppmuntras att välja både varma och kalla rätter som en del av deras meny så att ge gästerna en mängd olika rätter att njuta av.

Fester och andra evenemang gör ofta använda brickor av livsmedel så att gästerna kan antingen tjäna sig från ett buffébord eller från ett fack som bärs av en medlem av waitstaff. Enkla kall tallrik mat inkluderar deviled ägg, råa eller blanche grönsaker serveras med en kall dopp, eller ett sortiment av färsk frukt. Mer avancerade typer av plockmat som ofta serveras från en kall tallrik inkluderar finger smörgåsar och cream cheese snittar och även skaldjur objekt såsom räkor eller kräftor. En kall platta kan också innehålla komponenter för smörgåsar, såsom ett urval av skivat kött och ost tillsammans med olika kryddor och garnering. När serveras vid ett evenemang, kan kall platta objekten ofta fyllas genom catering personal så att gästerna kan njuta av frisk smak livsmedel.

Smaken på även väl förberedda kalla livsmedel kan drabbas av förändringar i temperatur, och det finns alltid en risk för livsmedel som går dåligt som ett resultat av att sitta i det fria vid rumstemperatur för länge. För att lösa detta, vissa värdar och storkök använder brickor som kan hålla kall mat från uppvärmning för snabbt. En version av dessa plattor har en termisk material i sin kärna att upprätthålla tallrik s chill. Användare uppmanas att sätta tallrik i kylskåpet i flera timmar så att kärnan blir mycket kallt och sedan håller kall platta vid en jämn temperatur när den är i bruk. En annan version av denna typ av bricka är faktiskt en uppsättning av två fack, en mindre än den andra. Personen förbereder maten fyller helt enkelt större facket med is och placerar den mindre fack ovanpå isen då. Detta skyddar maten mot frysning samtidigt hålla den kall och välsmakande.

  • Deviled ägg är ett populärt komplement till kalla skivorna.
  • Kalla skivorna innehåller ofta aptitretare.
  • En kall platta på en buffé kan omfatta nyklippt frukt och skarpa sallad ingredienser.
  • Gästerna kan använda kallskuret och ost från en kall platta att göra sina egna special smörgåsar.
  • En kall platta innehåller grönsaker som kan användas för att göra en sallad.
  • Grönsaker ingår ofta i kalla rätter.
  • Olika sorters ostar kan serveras som en del av en kall platta.