Vad är en Media Köp?

June 22

En media köp är inköp av annonsutrymme i ett medie mötesplats. Tryckta annonser i tidningar, 30 andraplatser på bästa sändningstid, bannerannonser på webbplatser - varje kan anses vara en köp. Välja medie köp bör vara ett tillfälle för dig att göra några allvarliga introspektion på vad det är du säljer, som du tror din målgrupp är, och var du är sannolikt att nå dem för den lägsta kostnaden.

Om du är en stor aktör med en stor reklambudget, kommer din media köp av första val vara tv, förstås. Nästa steg är att hitta de tv-program som tilltalar samma demografiska som din produkt eller produktlinje, med din reklambyrå utveckla reklamfilmer som tilltalar den demografiska, och köpa din tid. Mindre företag gör sina inköp i den lokala tidningen eller regionala tidningar, eller kanske på sina lokala tv-stationer. Media köper på webbplatser är vanligen prissatta av tusentals intryck, eller framträdanden, med ett antal olika annonsörer roterar genom samma utrymme.

För små företag, det finns ett antal lågprisflyg medieköp möjligheter som du bör tänka på innan spendera hela din annonsbudget på tidningsannonser:

Lokal kabel: Din lokala kabelbolaget infogar annonser under dagen i både programmering nätverk och kabel. När du tittar på en prime-time show och se en annons för den lokala restaurangen, är att tiden som säljs lokalt och endast når ditt visningsområdet. Lokal kabel tiden varierar avsevärt i kostnad beroende på vilken tid på dygnet, seriens betyg och hur bred en fördelning som du vill köpa, eftersom vissa kabel företag täcker ett brett område. Trettio sekunder på Sci-fi Channel upprepar i småtimmarna på morgonen kan kosta så lite som tre dollar; middagstid på Oprah show, betydligt mer.

Oberoende Webb serier: Om du riktar en yngre demografisk, överväga att göra dina media köper på en oberoende webb komisk. Dessa serier uppdatera flera gånger i veckan, är den enda egendom tecknare, och har ofta en mycket bred läsekrets bland människor i tjugoårsåldern och trettiotalet. Vissa webb serier har tiotals eller hundratusentals visningar per dag. Utveckla banner eller torn annonser som tilltalar en viss komisk s läsekrets kan vara värda hundratals eller tusentals träffar på din webbplats, och en sådan medie köp kan prissättas långt under vilka du skulle betala på en mer kommersiell webbplats.

  • Tryckta annonser i tidningar är ett exempel på medie köp.