Vad är LED Art?

June 23

LED konst är någon konst konstruerad med lysdioder. Denna typ av konst faller in i fyra huvudkategorier: gatukonst, reklam konst, underhållning konst och estetiska konst. Det är mycket varierade beroende på tillgången på lysdioder i olika storlekar och färger.

Den primära komponenten i LED konst, lysdioden, är en halvledardiod. Lysdioder låt strömflöde i endast en riktning. När spänning appliceras på det halvledande elementet, frigörs energi i form av fotoner, eller ljus. Allt ljus är energi vid olika våglängder, så olika färger av lysdioder representerar olika energinivåer. LED erbjuder flera fördelar jämfört med andra ljuskällor, inklusive kompakthet, livslängd, slår på och av snabbt och låg energiförbrukning. I konsten, lysdioder är fördelaktiga eftersom konstnärer kan använda dem i en mängd olika inställningar.

Gatukonst, inklusive gatukonst med lysdioder, är brett definierat som någon konst på gatorna som inte är graffiti, och den har oftast en tydlig, ofta politiskt, meddelande eller syfte. LED reklam konsten är avsedd att uppmärksamma produkter eller tjänster till försäljning. LED underhållning konsten sätts upp bara för skojs skull eller visuella effekter vid evenemang och är ofta snabbt bort. Estetisk konst använder lysdioder är konst som, liksom traditionella skulpturer, målningar eller teckningar, är avsedd att förbli i bruk och håll uppskattning över tiden på grund av dess visuella och skönhet överklagande. Ibland LED konst lappar kategorier, till exempel en LED-tröja som bärs "på skoj", men som också främjar ett bolag.

Folk utvecklades inte LED konst förrän senare delen av 20-talet. Anledningen är att tidiga lysdioder inte visas på den elektriska scenen förrän runt 1962. Dessa tidiga lysdioder var främst röd färg eftersom forskare och elektroniska arbetarna inte hade räknat ut logistiken för att använda halvledardioder genom hela energi- och färgspektrum. Detta innebar att de konstnärliga alternativ för lysdioder var ytterst begränsad och att ljuset som produceras från lysdioderna inte var tillräckligt stor för att göra en stor inverkan.

Eftersom tekniken avancerad, vetenskapsmän och elektroniska arbetare lärt sig att skapa en bred variation av lysdioder som lämpar sig för många olika inställningar och syften. Därefter fick LED konstnärer en enorm färg och storlek palett. Hur en konstnär beslutar att använda denna palett beror på hans individuella vision. Liknar någon annan konst, LED konstnärer utvecklar ofta sina egna stilar som skiljer dem från andra artister och som så småningom står som deras identifierbara signaturer.