Sydafrikas vindistrikt

April 26

Sydafrika började fokusera på produktionen av bordsvin på 1980-talet. I slutet av sjuttonhundratalet, var Sydafrika som producerar ett starkvin heter Constantia, som blev eftertraktade i europeiska hoven. Idag rankas Sydafrika nionde i världen i vinproduktionen.

Stora företag dominerar Sydafrikas vinindustri:

  • Distell, Sydafrikas största vingård, äger två grupper av vingårdar som varit bland landets största vinföretag - Stellenbosch Farmers 'Winery Group och Bergkelder Group.
  • KWV, tidigare en vinodlare kooperativ, är en av landets största vingårdar.

Sydafrikas främsta vindistrikt

Sydafrika har vissa vingård områden med svala mikroklimat, särskilt runt den södra kusten (nära Godahoppsudden) och högre höjder, men klimatet i de flesta av sina vindistrikt är varmt och torrt.

Sydafrikas Vin av lagstiftningen Ursprung 1973 skapade olika vinregioner, distrikt och församlingar. Nästan alla landets vingårdar är nära sin sydvästra kusten, i Kapprovinsen, inom 90 miles från Kapstaden, landets mest fascinerande och pittoreska stad.

De fem stora distrikt - främst i kustregion området - är:

  • Constantia: Den äldsta vinproducerande området i landet (som ligger söder om Kapstaden)
  • Stellenbosch: Öster om Kapstaden; den viktigaste vindistrikt i kvantitet och kvalitet
  • Paarl: Norr om Stellenbosch; hem för KWV och den berömda, vackra Nederburg Estate; den näst viktigaste vindistrikt
  • Franschhoek Valley: En subdistrict av Paarl; många innovativa vinproducenter här
  • Robertson: Öster om Franschhoek, den enda större distrikt inte i kustregion; ett hett, torrt område, främst känd för sina Chardonnays

Den lilla, coola Hermanus / Walker Bay, som gränsar till Indiska oceanen, visar också löfte med Pinot Noir och Chardonnay, som leds av den innovativa Hamilton Russell Winery. En nytillkomna (11: e) vindistrikt, Elgin, är på kusten mellan Stellenbosch och Walker Bay. En sval plats, visar Elgin löfte för sina intensivt smaksatt Sauvignon Blancs och Pinot Noirs. Den senaste området att visa löfte är Darling Hills, norr om Kapstaden, ledda av en upp-och-kommande vingård, Groote Post.

Sorter viner i Sydafrika måste innehålla minst 75 procent av den namngivna druvsort; exporterade viner (som uppfyller de strängare EU regler) måste innehålla 85 procent av den namngivna sorten. Ungefär 35 procent av Sydafrikas viner betecknas som vin Ursprungsland (WO). Vin av föreskrifter Origin bygger på Franska Appellation contrôlée lagar, och de strikt utse vingårdar, tillåtna druvsorter, vintage-dating, och så vidare.

Steen, Pinotage och andra druvsorter

Den mest planterade druvsorten i Sydafrika är Chenin Blanc, ofta lokalt kallas Steen. Denna mångsidiga druva gör främst medel torr till halvsöta viner, men även torra viner, mousserande viner, sen skörd botrytis viner och roséviner.

Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz och Pinot Noir har blivit allt viktigare röda sorter, medan Sauvignon Blanc och Chardonnay är populära vita sorter. Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc gör särskilt väl i Sydafrikas klimat.

Och då har du Pinotage. Unikt sydafrikanska är Pinotage en druva föds som en korsning mellan Pinot Noir och Cinsaut (samma som Cinsault, Rhône sorten) tillbaka 1925. Men Pinotage inte visas som ett vin till 1959. Pinotage vin kombinerar körsbär frukt Pinot Noir med earthiness en Rhône vin. Det kan vara en riktigt läcker, lätta till medelfylligt rött vin som gör det lätt att dricka, eller en mer kraftfull röd.