Vilka är de bästa tipsen för Trimning Split Ends?

May 3

Kluvna toppar orsakas ofta av värme, kemikalier, och över styling. Skyddsnagelband avlägsnas från slutet av håret, vilket kan göra att dela och titta scraggly. Trimning kluvna toppar hemma kan vara en utmaning, beroende på hur håret stylad. Det är viktigt att behärska en split-end-klippteknik, vassa saxar, och skär bort bara de allra nedersta delen av håret med kluvna toppar.

Tre tekniker används ofta för att trimma kluvna toppar. Två utförs medan håret är torrt och en när den är våt. I ett nötskal, är endast en liten mängd hår avlägsnas i syfte att avlägsna den kluvna toppar och ändå behålla formen på frisyren.

Ett förfarande för trimning kluvna toppar sker medan håret är rent och torrt. Efter små delar av håret är tvinnade, de kluvna hårtoppar ska striden ut. Ett par av god kvalitet, bör vassa hår sheers användas för att skära kluvna toppar av. Endast cirka 0,25 till 0,5 tum (6,35 mm till 12,7 mm) bör skäras från änden. Ändarna bör inte klippas rakt över, men skuren i mitten av twist, lämnar en något lager look.

En annan torr metod för trimning kluvna hårtoppar innebär bara ta en sektion en del av håret på en gång, sedan söker efter kluvna toppar. När ändarna är hittas, visas endast de hårstrån som verkar delas avskurna, nära slutet. Denna metod är lite tidskrävande, men det upprätthåller integriteten för frisyren, medan man avlägsnar den oönskade kluvna toppar. Resultatet är en friskare hår.

Trimning kluvna toppar medan håret är blött är det tredje metoden. Detta är mer av en liten trim. Håret schampon och en leave-in balsam appliceras. Det bör då vara försiktigt handdukstorkat genom scrunching håret med en handduk. Rask gnidning kan orsaka ändar för att dela upp och bryta.

Efter handduk torkning håret sedan kammade med en bred tand kam, vilket kommer del av håret i små sektioner. Varje sektion grips, klipp rakt över, cirka 0,5 tum (12,7 mm) från slutet. Detta fortsätter runt huvudet tills allt hår klipps. Denna metod utförs bäst på hår som är trubbiga skär utan lager integreras i stilen.

Vissa hårvårdsprodukter hävdar att bota kluvna toppar. Dessa produkter är oftast balsam som gör ändarna fästa vid varandra och är bara en kortsiktig lösning. Så småningom, ändarna faller isär, och uppdelningen framgår igen. Putsning kluvna toppar är det enda säkra sättet att minska deras utseende.

  • Skadat hår nagelband leda till kluvna hårtoppar.
  • En frisör trimning av kluvna toppar.
  • Med hjälp av en bred tandad kam att träna tovor kan hjälpa till att minimera brott.