I USA, Vad är några rättigheter hyresgäster?

October 30

Hyresgäster i lägenheter eller småhus arenâ ofta € t medvetna om de grundläggande rättigheterna för hyresgäster. Dessa gör varierar från land till land, men de flesta stater har flera rättigheter i gemensamt. Hyresvärd kränkning av rättigheterna för hyresgäster kan ibland vara svårt att ändra. Det är först viktigt att känna till statliga lagar som gäller för dig och din typ av bostad. Dessutom är oerhört viktigt att dokumentera eventuella överträdelser i skrift.

Enligt de flesta ange koder, en av de mest obestridliga rättigheter hyresgäster är rätten till privatliv. Utom i ett nödsituation eller nedläggning av en fastighet, kan en hyresvärd inte ange ditt egendom utan föregående anmälan, vanligen minst 24 timmar. En hyresvärd är inte tillåtet att ange din egendom utan sådant meddelande, och skulle begå inbrott genom att göra så.

Men tillsammans med denna rätt kommer ditt ansvar att låta hyresvärden tillträde till fastigheten, bör han eller hon ger lämpligt meddelande. I de flesta fall är detta ganska informellt. Hyresvärden samtal och säger att han behöver komma fixa VVS och du € re där för att släppa in honom. Hyresvärden kan komma in i fastigheten när du inte är hemma, med 24 timmars varsel.

En annan av de grundläggande rättigheterna för hyresgäster tillgång till en sjukdomsfria hem. Detta innebär att din lägenhet eller hem ska vara fri från kackerlackor, loppor, gnagare, eller myror innan din ockuperar fastigheten. Vidare måste hyresvärden fortsätta att ge dig en pest gratis hem om inte du eller dina djur är ansvariga för införandet av nya skadegörare genom husdjur. Vanligtvis människor som har husdjur kan inte kräva sin hyresvärd för att behålla sina hem utan loppor, till exempel.

Grundläggande rättigheter hyresgäster inkluderar även tillgång till varmt och kallt vatten, och resurser för att kunna värme och el. Tekniskt sett är det olagligt i de flesta stater för en hyresvärd att hyra en anläggning som inte ger sådan tillgång. Många stater kräver ytterligare tillgång till kokmöjligheter bland rättigheter hyresgäster. Om hyresvärden ger tvättmaskiner, torktumlare, kylskåp eller spisar, måste dessa hållas i gott skick, liksom.

Inte alla hyresvärdar måste betala för värme eller elektricitet som en del av rättigheterna för hyresgäster. Beslutet om vem som gör denna betalning tenderar att vara skrivna på någon hyra eller hyresavtal. Men om hyresvärden inte betala för dessa saker, då kan han inte stänga dem om personen är bakom i hyran. Han kan dock fråga vräkning meddelanden nästan omedelbart om en person doesnâ € t betala alla sina förfallna hyra.

I lägenheter, rättigheter hyresgäster inkluderar även tillgång till soppanläggningar. Dessa måste underhålls på lämpligt sätt och tillgänglig. Vidare måste alla gemensamma utrymmen hållas ren, säker, och i gott skick. Ytterligare rättigheter hyresgäster inkluderar möjligheten att stämma hyresvärden bör hyresgästen eller gäster av hyresgästen skadas till följd av potentiellt farliga områden av fastigheten. Att be en hyresgäst att avstå från denna rätt är generellt olagligt.

Rättigheterna för hyresgäster finns också bestämmelser om när reparationer behöver göras. Till exempel om vatten, el eller värme blir otillgänglig, reparationer allmänhet måste börja inom 24 timmar anmälan av problemet. Ibland i nödsituationer, kanske reparationer vara omöjligt förskyllan hyresvärden. Men ofta, hyresvärden måste nästan omgående inleda reparationer efter att ha anmälts. Varje stat fastställer sina egna riktlinjer när det är möjligt att hålla inne hyra och betala för reparationer på oneâ € s egen om hyresvärden vägrar att reparera egendom.

Viktigast är hyresvärdar hindras från avhysa eller höja hyran för hyresgäster som begär nödvändiga reparationer. I många stater, måste hyresvärdar ge 60-90 dagars varsel innan en höjning i hyra. Dock kan personer som hyr på en månad till månad har svårare att bevisa att en vräkning inte var recriminatory, om inte hyresvärden har en etablerad historia av att kränka rättigheter hyresgäster.

  • Hyresgäster har rätt till ett hem utan skadedjur, som kackerlackor.
  • Avsättningar för hyresgäster är på plats vid behov reparationsarbete måste slutföras inom rimlig tid.
  • Rätten för hyresgäster i lägenheter har tillgång till soppanläggningar.
  • Tillgång till lämpliga sophämtningsanläggningar är en rättighet som hyresgäster har.
  • En hyresvärd är inte tillåtet att ta bort en hyresgäst egendom utan att först utfärda en vräkning.
  • Hyresgäster har rätt till privatliv.
  • En 30 dagars varsel av vräkning brukar publiceras på en hyra enhet dörr.