Vad är en trådlös digital-TV?

May 9

En trådlös digital-TV är en HD-TV (HDTV) som tar emot ljudvideosignaler trådlöst från en avlägsen sändande enhet. Den enda tråden fäst på TV: n är strömsladden.

Medan konventionella hem nöjescentra dra nytta av den senaste tekniken för att ge oss en oerhörd kompetens inom bild och surroundljud, förblir kablage bane av alla inställningar. HDMI- eller komponentvideokabel måste köras från storbilds-TV till mottagaren. Om komponentkabel används, det kräver separata ljudkablar. Beroende på installationen, kan sekundära komponenter också koppla direkt i tv: s ingångar. Allt detta ledningar är inte bara obekvämt utan fula.

Det är särskilt svårt att dölja sladdar som kommer från en väggmonterad HDTV. Vissa människor väljer att kanalisera kablage genom väggen, avslutas vid mottagaren. Andra köper en vägg enhet, montering av TV: n inuti enheten och dra ledningar bakom det till mottagaren som sitter på en hylla nedanför. Men nu finns det ett annat val. Nu kan du eliminera alla utom nätsladden, och montera din tv var du vill, utan att stoppas av kablage.

En trådlös digital-tv använder en separat, fjärrenhet som är inrymt i din stereo eller surround-sound-mottagare. Denna enhet accepterar alla kablar, lämnar untethered TV. Använda en av flera konkurrerande trådlösa protokoll, sänder enheten eller strömmar ljud- och videosignaler till en mottagare inbyggd i den trådlösa digital-TV. Varje komponent som du normalt skulle koppla in i TV: n, istället blir ansluten till TV: ns fjärrkontroll enhet.

Fjärr enheter har normalt två koaxiala ingångar för antingen kabel eller satellit och en over-the-air (OTA) antenn. En eller flera HDMI-portar, komponent- och kompositvideo, S-video och ljudportar är standard. Framsidan av fjärrenheten kan ha en drop-panel utsätta extra portar för anslutning av en digitalkamera, spel biträde eller MP3-spelare. USB-portar är också här för att dela bilder, videor eller musik arkiverade på externa lagringsenheter.

Det finns flera konkurrerande trådlösa standarder för strömmande HDTV till trådlösa digitala TV-apparater, inklusive trådlöst Home Digital Interface (WHDI), Wireless HD (WiHD), Ultra Wideband (UWB), och 802.11n-protokollet. Radiofrekvens (RF) band och effektiv streaming avståndet varierar mellan standarder från 30 fot (10m) till över 100 fot (33m), så välj en modell som använder en standard som kommer att uppfylla dina behov och förväntningar. Vissa tekniker kommer strömma genom väggar, medan andra inte.

En trådlös fjärrkontroll gränssnitt med fjärrenheten för att styra enheter som är anslutna till TV: n utan att kräva siktlinje drift. Detta kommer att bli ett välkommet lättnad för alla som använder traditionella infraröda fjärrkontroller med utrustning på hyllan inne enheter där skåpet dörrkarmar ofta blockerar eller hämmar signalen. Med hjälp av en fjärrkontroll med en trådlös digital-TV kräver inte riktar fjärrkontrollen mot TV: n eller på fjärrenheten.

Trådlös digital-TV kommer sannolikt att ersätta vanlig TV som hemmanätverk, Internet och HDTV-teknik konvergerar och konsolidera in mer effektivisera lösningar. För den senaste informationen i detta snabbt växande område, läs recensioner av de senaste modellerna tillgängliga från Sony, Panasonic, Samsung, Pioneer, och andra tillverkare.

  • Betald satellittjänster sända digital-TV.
  • En HDMI kabel.
  • Sändaren och mottagaren i det trådlösa HDMI-systemet behöver inte en direkt siktlinje.
  • Koaxialkabel används typiskt under kabel-TV installationen.
  • Trådlösa digitala TV-apparater är högdefinitions-tv som tar emot audiovisuella signaler trådlöst från en avlägsen sändande enhet.