Behöver jag använda olika däck på sommaren och vintern?

August 1

Förare som bor i regioner utan hårda vintrar eller brutalt varma somrar kanske bara behöver en uppsättning däck året runt. För resten av oss, kommer övergången från sommaren eller all-säsong till vinter vinterdäck fortsätta att vara en årlig ritual. De som utformade för regnigt väder eller torr asfalt i allmänhet inte ge den nivå av dragkraft som behövs för att plöja igenom tjocka snö och grepp isiga vägbanor. Alternativt är vinterdäck utformade för kall väderlek och inte alltid fungerar bra på torr eller varm trottoar.

Vissa förare kan bli förvirrad av att utse "hela säsongen" däck. Även om namnet kan antyda lika nivåer av prestanda vid regn, slask, lera eller snö, är sanningen den att många inte är utformade för extrema förhållanden såsom kraftigt snöfall. Det finns något verkligt alternativ till vinterdäck när det gäller att hantera de mest brutala vintern körförhållanden. Snö eller vinterdäck är tillverkade från föreningar konstruerade för att fungera bäst vid kallare temperaturer, medan vanliga sommar typer tenderar att stelna upp när de närmar sig fryspunkten.

Om du inte planerar att återstående hem under extrema vinterförhållanden, många experter menar omkoppling till en komplett uppsättning vinterdäck. Endast installera två på de drivna hjulen skulle vara bättre än ingenting, men bilen kan också bli lite schizofrent på vägen som vissa sådana grepp och andra inte. Vissa auto butiker i snö benägna regionerna kommer att erbjuda att lagra en kunds sommardäck under vintersäsongen, så det kan vara lättare att montera vinter dem på sina egna fälgar och låta mekanikerna att utföra växeln precis innan vintervädret kommer.

Det största problemet med olika typer av säsongs däck är dragkraft och bromskraft. Det finns ingen lag som kräver förarna att byta från sommar till vinter, men det finns en märkbar skillnad mellan utförandet av dessa däck på snö och is. Snödäck kan vara smal för att tillåta bilen att skära genom djup, unplowed snö, eller de kan vara bred för att maximera storleken av däcket plåstret, det aktuella området som kommer i kontakt med väg-. Sommardäck gör ett beundransvärt arbete kanalisera bort regnvatten, men deras slitbanor kan bli packad med snö och is och bli förrädiska. Sådana som utformats för snön har olika mönster som grepp vägen och motstår snöackumulation.

Enskilda förare som bor i utkanten av en snö bälte är alltid gratis att avgöra om en uppsättning vinterdäck skulle vara en klok investering, men säkerheten på vägen bör alltid vara en viktig fråga. Som en bil expert förklarade, kan en $ 400 $ (USD) investeringar i kvalitet vinterdäck hjälpa en förare slippa betala en $ 500 (USD) försäkring självrisk efter en olycka som kunde ha förhindrats.

  • Vinterdäck är utformade för att ersätta de vanliga däck för att göra körningen på snö och is säkrare.
  • Vinterdäck tillåter en bil att skära igenom djupt, unplowed snö.
  • Off-road däck kan hjälpa förarna navigera isiga vägbanor säkrare.
  • Vinterdäck kan lätt sättas på eller tas bort med hjälp av en enkel domkraft.