Vad är en framaxel Assembly?

October 31

Motorfordon flyttar oftast framåt genom att rulla på två eller flera däck. En främre axelaggregat är den enhet som förbinder två hjul på framsidan av ett fordon, och tillåter dessa hjul att rotera fritt och ibland självständigt. Mycket enkla främre axel montering modeller kanske inte inkluderar mycket längre än axel, axelhuset, och lager för att låta axeln själv att rotera, medan andra församlingar som är mer komplex kan omfatta styrning och fjädringskomponenter. Det primära syftet med axeln i de flesta fall är att stödja vikten av fordonet, men detta är inte alltid fallet.

Om framaxelaggregat är en drivaxel, kommer denna enhet hjälp levererar drivmoment till hjulen. Detta innebär transmissionen och motorn kommer att ge den energi och överför den till den axel, som kommer att ha kugghjul som roterar drivaxeln. Framhjulsdrivna bilar kommer att innehålla en så framaxel montering, medan bakre hjuldrivna fordon kommer inte. På ett bakhjulsdrivet fordon, kan framaxeln helt enkelt vara en bärande och upphängningskomponent. Det kan fortfarande också innehålla styrkomponenter samt.

Den specifika storlek, form och funktion av en främre axelaggregat kan variera kraftigt beroende på vilken typ av fordon som den är monterad. En portal axel, till exempel, kommer att monteras på ett sådant sätt att den inte direkt i linje med centra hjulen. Det kommer i stället att ligga över centrum; denna axel design är användbar för terrängfordon som kräver extra clearance över ojämn terräng. De knutpunkter för sådana axelsystem har ofta egna drivsystem, vilket innebär en portalaxel sannolikt har fler rörliga delar, och även mer vikt än en vanlig axel. Kostnaden för sådana församlingar kan också vara mycket högre än ett standardsystem.

Större fordon kan funktionen mer än en axel. En död axel, eller en som helt enkelt roterar fritt och inte har några styrsystem, kan monteras framför en drivaxel för att stödja vikten av fordonet, på ett effektivt sätt ta denna stam av drivaxeln själv. Denna fast axel kan monteras framför eller bakom drivaxeln, beroende på den specifika utformningen av fordonet. Om den är belägen i framsidan av drivaggregatet, är det vanligen känt som en pusheraxel, och det är känt som en tagg axeln om den är monterad bakom drivaggregatet.

  • Mycket enkla främre axel montering modeller kanske inte inkluderar mycket längre än axel, axelhuset, och lager för att låta axeln själv att rotera.