Vilka är de olika användningarna av Atopica för hundar?

October 29

Kliande hud kan vara olycklig, även för hundar. Atopica för hundar är ett läkemedel som kan lindra symptomen av olika hund hudåkommor, inklusive klåda. Atopica är ett immunsuppressivt läkemedel som begränsar immunsvaret inom hundkroppen. Allergier är ett immunsvar mot en utländsk enhet, så en immunosuppressiv som Atopica lindrar klåda och obehag genom att minska den autoimmuna reaktion på allergi trigger. Atopica för hundar även används som behandling för hemolytisk anemi och perianala fistlar, och som en anti-avvisande läkemedel för hundar som har haft njur- eller benmärgstransplantationer.

Atopica för hundar fungerar ungefär som antihistaminer gör för människor, minska allergiska reaktioner mot utländska triggers i systemet. Till skillnad från antihistaminer, Atopica för hundar arbetar för att rikta villkoret direkt och har inte de dåsig biverkningar som antihistaminer har. Läkemedlet har också en högre grad av framgång för att lindra allergier hos hundar. Vetenskapliga studier visar att mer än 74 procent av hundar som används Atopica hade visat befrielse från sin allergi.

Hundar är benägna att födoämnesallergier, lopp allergier och andra aktuella allergier, och dessa allergier utlösa en reaktion. Hundarnas allergiska symptom inkluderar kliande, röd hud och kronisk repor, tillsammans med svåra håravfall och hudsår följd av kroniska repor. Atopica för hundar kan hjälpa eliminera repor genom att minska inflammation och antihistamin produktion. Reduktionen av repor, i sin tur, reducerar håravfall och hudsår.

Hemolytisk anemi är en autoimmun tillstånd där en hunds immunförsvar förstör röda blodkroppar, felaktigt tro att de är skadliga främmande inkräktare. Eftersom de röda blodkropparna dör, utvecklar anemi. Atopica för hundar förlitar sig på sin förmåga att minska hundens kroppens reaktion på utländska triggers, hålla de röda blodkropparna från att attackeras och underlätta hotet av anemi.

Perianala fistlar orsakas av inflammation i olje- och svettkörtlar hos hund anus. Sår är en av de största problemen. Området är varm och fukt fångas i svansen, vilket gör det till en plats för bakterier att frodas. Det är inte klart, men immunsystemet kan spela en roll i sjukdomen, och Atopica för hundar används för att minska inflammation och, återigen, reducera immunsvaret.

Hundar som har haft en njure eller benmärgstransplantation kan också förskrivas Atopica som en transplantation anti-avvisande medicinering. Atopica för hundar finns med endast recept och är inte det bästa alternativet för varje hund. En veterinär bör konsult innan ett husdjur på någon ny medicin.

  • Atopica för hundar finns med endast recept.
  • Atopica kan lindra klåda i en hund.