Vad är vattenmärkning Software?

March 21

Vattenmärkning programvara är en typ av datorprogram som tillåter en person att redigera och markera en bild eller bild med ett ord, en fras, eller annan indikator för att identifiera källan till den bilden. Detta görs vanligtvis i kommersiell fotografi, eller att visa bilder på Internet och se till att andra inte försöker ta åt sig äran för arbetet. Vattenmärkning kan också användas för att identifiera en bild som hör till en viss webbplats eller på annat sätt förmedla information om en bild utan att helt skymma arbetet. Vattenmärkning programvara kan komma i ett antal olika former, från köpbara program med bildredigering alternativ, till gratisprogram som låter enkel vattenmärkning och lite annat.

Internet har gjort det lättare än någonsin för en konstnär att visa sitt arbete och skapa en online portfölj för andra att visa, inköp, och i övrigt njuta av konstnärens arbete. Ett av problemen med att skapa portföljer av konstverk eller fotografi på internet, är dock att andra människor enkelt kan ladda ner och använda en konstnärens bilder och potentiellt ta äran för konstnärens arbete. Genom att placera en vattenstämpel på en bild, är konstnären möjlighet att enkelt skapa en bild som tillhör honom eller henne, och lättare hindra andra från att använda arbetet utan tillstånd.

Vattenmärkning programvara är normalt konstruerade för att göra processen enklare och snabbare. Sådana program kan också innefatta vissa grundläggande bildredigeringsverktyg också. Dessa typer av vattenmärkning programvara kan till och med vara kraftfull foto- eller bildredigeringsprogram som möjliggör enkel vattenmärkning förutom att ge andra redigeringsverktyg. Vattenmärket "stämplat" på bilden är vanligen av en ganska låg opacitet för att låta den bild som fortfarande ses och uppskattas, utan att också förmedla kontaktuppgifter för en fotograf eller upphovsrättsinformation.

Hur en konstnär placerar en vattenstämpel på ett konstverk vanligtvis beror på vad som vattenstämpel är avsedd att göra på en bild. Ibland en konstnär använder vattenmärkning mjukvara för att placera en vattenstämpel helt över en bild för att se bilden kan inte användas av någon annan. Andra gånger en vattenstämpel kan vara mer subtil, eller bara ligger i ett hörn av bilden för att ge användbar information, men annars inte hindra visning av bilden. Vissa vattenmärkning programvara kommer också tillåta en användare att spara vissa vattenstämplar eller mönster av vattenmärkning för att snabbt och enkelt vattenstämpel många bilder under en längre tid.

  • Vattenmärkning programvara.