Vad är själv Rising Mjöl?

November 4

Själv stigande mjöl är mjöl som har blandats med salt och bakpulver, så att mjölet kommer med sin egen jäsnings. Denna typ av mjöl är särskilt populär i den amerikanska södern, där det är vanligt i kex, kakor och olika dessert objekt, men det kan hittas i hela världen. I grund och botten, är funktionen som skiljer själv stigande mjöl tillägg av jäsnings, som skär ett steg ut ur matlagning.

Eftersom själv stigande mjöl används ofta i bakverk, är det normalt sett är lägre i protein än andra typer av mjöl. Detta har en inverkan på hur mjölet beter. Livsmedel gjorda med själv stigande mjöl tenderar att vara lättare, fluffigare och mer smulig. Detta kan vara en nackdel för bröd, beroende på vilken typ av bröd ett försöker göra. Vissa kockar svär vid själv stigande mjöl, med argumentet att det gör de ömmaste, lättaste bakverk.

Detta mjöl kan även vara något saltare än människor kan förutse. Själv stigande mjöl kan förvandla ett recept aningen bitter och salt, i synnerhet om en kock glömmer och tillägger salt. Lämpligen själv stigande mjöl också oftast siktat, så det har en mycket slät, jämn konsistens.

Vissa recept kräver specifikt för själv stigande mjöl, i vilket fall receptet får inte innehålla någon lagt jäsnings eller salt, eftersom dessa ingredienser finns redan. Detta mjöl kan även användas i många vanliga recept, så länge som kockar kortas eller utelämna sattes jäsnings och salt. Även jäst bröd kan göras med själv stigande mjöl, beroende på recept, även om vissa experiment kan krävas för att få kläm på saker.

Om du har ett recept som kräver själv stigande mjöl och du inte har någon omkring, måste du lägga salt och bakpulver till receptet för att det ska bli rätt. Du kan också se recept som kräver själv stigande cake mjöl, en låg-protein, lätt mjöl som har blandats med jäsnings. Du kan använda vanlig tårta mjöl med tillsats jäsnings som en ersättning i dessa fall.

En sak att vara medveten om när man använder själv stigande mjöl är att bakpulver aktiveras så snart den utsätts för fukt. Detta innebär att bakade varor bör sättas i ugnen så snart som möjligt efter det att de våta och torra beståndsdelarna blandas, eftersom annars maten kommer att stiga utanför ugnen, och kollapsa när det blir inuti. Detta är också en fara med någon typ av snabb syrat mat med bakpulver eller bakpulver, så om du kämpat med plattade kakor eller hängande tårtor, kan detta förklara ditt problem.

  • Själv stigande mjöl innehåller bakpulver och salt.
  • Bröd, inklusive några gjorda med själv stigande mjöl.
  • Själv stigande mjöl är normalt lägre i protein än andra sorter av mjöl.
  • En person som siktning själv stigande mjöl.