Vad Är Amsterdam Stock Exchange?

November 4

Amsterdambörsen är en historisk finansiell utbyte i Nederländerna. Amsterdambörsen har skillnaden av att vara den första officiella börsen i sitt slag, enligt experter. År 1602 gjordes de första aktierna i det holländska Ostindiska kompaniet handlas på detta utbyte på Damrak gatan i Amsterdam, där den finansiella institutionen kvar i många år fram till mitten av 1800-talet.

Förutom att vara känd som den första börsen i världen, har Amsterdam Börsen även den tvivelaktiga titeln av att vara den första platsen för marknadsföringen av derivat. I dagens moderna finansiella världen, är så många finansbolag proffs titta på hur out-of-control derivatmarknaderna kan ha bidragit till den ekonomiska kraschen 2008 har derivat kommit under eld från en massa individer som känner att denna typ av "finansiella produkter generation "kan varp marknaderna, och få dem att sluta fungera. Ändå har marknadsföringen av derivat blivit en blomstrande industri i många länder, och Amsterdambörsen har fortfarande en tung hand i den regionala handeln med derivat och andra finansiella produkter. Dess framåttänkande på mer sofistikerade ekonomi under det senaste seklet är en del av det som ger den holländska utbytet dess singular ryktbarhet, tillsammans med dess imponerande historia.

På 1970-talet, utvecklades i Amsterdam Börsen Europeiska Options Exchange, den första europeiska utbytet av sitt slag, vilket övervakade köp och försäljning av moderna alternativ. Senare skapade den holländska utbytet index såsom AEX, en holländsk blue chip index och fortsatte att arbeta på spetsen för den globala finansbranschen. Sedan dess har Amsterdam Börsen blivit en modell för vissa typer av finansiella tjänster, inklusive clearing och avvecklingstjänster, centraliserad registrering och moderna finansiella kommunikation.

Amsterdambörsen bildas en fusion år 2000 med Parisbörsen och Brysselbörsen och blir därmed en enda plats som kallas Euronext Amsterdam. Idag kan besökarna få tillgång till detta börsen över Internet, där en levande plats med blandade engelska och nederländska språket innehåll hjälper styrwebbanvändare genom de nuvarande arbetet i denna moderna utbyte. Olika typer av stora och små lager handlas över detta utbyte, vilket är att locka internationell uppmärksamhet som en stor europeisk knutpunkt för handel.

  • Amsterdambörsen anses vara den första börsen i världen.