Vad är några olika typer av vegetarianer?

March 3

För de flesta av köttet ätande samhälle, kan de många variationer på vegetarianism förvirrande, särskilt när de bjuder in vegetarianer på middag. Den vegetariska samfundet har utvecklat specifika titlar för olika typer av vegetarianer, allt från ren till Pesco. Om du har frågor, alltid fråga. De flesta människor inte har något emot att svara på frågor om sina kostbehov, och är i själva verket tacksam för tanken.

Som en allmän regel, är vegetarian någon som äter en frivilligt kost ur etiska eller hälsoproblem. Alla har olika personliga gränser. Till exempel kan en person vara villig att äta ägg från frigående höns, men inte från burhöns, eller kanske föredrar ekologiskt till konventionell mjölk. Vanligtvis dessa preferenser uttrycks, speciellt när en person är inbjuden till middag, eftersom han eller hon har ett egenintresse i att ha något att äta. Matlagning för vegetarianer är faktiskt förvånansvärt lätt, speciellt när kockar börjar att inkludera etniska kök, såsom mat från Indien och Afrika.

Den mest strikta typen av vegetarian är vegan, som ibland kallas en strikt eller rent vegetariska. En vegan äter inte några animaliska produkter alls. När bjuda en vegan över till middag, undvika kött, ägg, mejeriprodukter, honung, och alla livsmedel som härrör från djur. Vissa veganer hitta konsumtionen av honung och andra insekts-härledda ingredienser acceptabelt, men de kommer att uppskatta kockar som fela på sidan av försiktighet.

De vanligaste vegetarianer är de som inte äter kött, men äter animaliska produkter. De brukar bara kallar sig vegetarianer. I länder där "vegetarisk" betyder "vegan", de kan skilja sig som lakto-ovo, eller "mjölk ägg" vegetarianer. Vissa människor äter ägg men inte mjölk, eller vice versa, och de kommer oftast indikerar detta. Undvik servering kött av något slag till dessa människor, men djurprodukter är oftast acceptabelt.

Pesco vegetarianer äter fisk, men inte rött kött. I enskilda fall kan pescos vara villiga att äta höns också. Vissa medlemmar av gemenskapen känner att människor som äter fisk är inte riktigt vegetarianer, eftersom fisken är levande djur. De som äter fisk kan också undvika fet fisk som tonfisk och svärdfisk av oro för kvicksilverföroreningar. Bortom Pesco vegetarianism, kommer de flesta människor äter nästan vad som helst, även om vissa kött kan begränsas av religiösa eller personliga skäl. I dessa fall kommer någon brukar identifiera en ovilja att äta fläsk, nötkött, skaldjur eller andra livsmedel som de försöker att avstå från att konsumera.

En sista kategorin omfattar de som inte kommer att köpa animaliska produkter, men kommer att äta dem om de kommer att kasseras. Dessa människor brukar kallas "freegans," en kappsäck av "fri" och "vegan". Freegans acceptera att andra människor äter animaliska produkter, och de skulle föredra att se dem användas i stället spillo. Vissa religiösa sekter är också freegan, vilket innebär att de föredrar att inte äta animaliska produkter, men de kommer att äta dem om de erbjuds.

  • Vissa vegetarianer äter inte ägg från höns som hålls i bur.
  • Vegetariska kött smular är gjorda av texturerat vegetabiliskt protein.
  • En lakto-ovo vegatarian skålen.