Vad är fullkorn pajskalet?

March 2

En fullkorn pajskalet är ett bakverk gjord av fullkornsmjöl i stället för vitt mjöl. Hela vetemjöl är gjord av hela vetekornet där alla delar av kornet används - kli, groddar och frövita. I vitt, raffinerat mjöl, endast frövitan används. Fullkorn pajskalet är mycket friskare än en pajskalet gjord av vitt mjöl som hela vetemjöl är mer näringsrik.

En fullkorn pajskalet blir tyngre än en som gjorts med vitt mjöl, vilket gör det mer lämpligt för salta rätter snarare än söt. Baka med hela korn kräver mer än bara byta den vitt mjöl för fullkornsmjöl som recept som innehåller hela vetemjöl kräver oftast mer vätska. De viktigaste ingredienserna i en typisk fullkorn pajskalet är hela vetemjöl, kallt smör och kallt vatten. Smöret och vatten bör hållas så kall som möjligt och samtidigt blanda ingredienserna för att säkerställa en lättare, fluffigare skorpa.

Vissa kockar föredrar att använda bakverk mjöl när du bakar en hel vete pajskalet. Hela vete bakverk mjöl är tillverkad av hela korn, men är lägre i protein och gluten och högre i stärkelse än alla ändamål mjöl. Bakade varor såsom pajskal har en mjukare konsistens som följd.

Efter en fullkorn diet har visat sig resultera i många hälsofördelar såsom en sänkning av risken för hjärtsjukdomar och en minskning av både diabetes och vikt. Fullkorn är mer än bara vete och inkluderar korn och havre, utmärker sig genom sina minskningsmål kolesterol effekter; stavas som innehåller mycket protein och fiber; bovete som är rikt på B-vitaminer; och hirs som glutenfri och kan ersätta ris i många recept.

Vitt mjöl ibland befäst och vissa näringsämnen tillsätts, men det är inte så näringsrik som hela vetemjöl. Även befäst mjöl inte innehåller fibrer och protein av fullkornsmjöl, inte heller innehåller kalcium, järn, fibrer, B-vitaminer, folsyra och selen. Standard vit blekt mjöl har genomgått en 60% utvinningsprocessen vilket innebär 40% av vetekorn har tagits bort. Inom att 40% är den näringsrika kli och vetegroddar. Konsumenternas förändrade attityder har lett till försäljning av hela veteprodukter ökar och ökar i popularitet under de mer förfinade, mindre hälsosamma vitt mjöl produkter.

  • Fullkorn pajskalet använder fullkornsmjöl.
  • En körsbärspaj gjord med fullkorn pajskalet.