Hur fixar jag Ojämn hudton?

February 24

Behandlingar för ojämn hudton varierar från at-home hudexfoliation produkter och krämer till mer intensiva behandlingar med laser eller kemisk peeling. För lindriga problem, kan en kvinna prova peeling en gång i veckan och tillämpa solskyddsmedel för att skydda mot ytterligare solskador. När at-home rättsmedel inte hjälper, kan hon prova recept krämer för att hjälpa även hudton. Innan behandlingen påbörjas, bör hon fastställa orsaken till hennes ojämn hudton och väga för- och nackdelar med varje behandling.

Solskador är en av de främsta orsakerna till ojämn hudton. För att förhindra skador från att bli värre, bör en kvinna tillämpa en ansikts solskydd med minst SPF 15 eller högre innan du går utanför. Även gå ut i några minuter är anledning till solskydd. Kvinnor kan ansöka ansikts hudkräm eller grädde stiftelse med solkräm i dem innan du applicerar regelbunden makeup. Män kan köpa en lätt ansikts solskydd som hindrar den oljiga, tjocka känslan av normala solskyddsmedel.

För att börja minska skadorna, kan en kvinna prova ett hem, ansiktsbehandling exfolierande kräm eller skrubba. Hon borde använda den en till två gånger i veckan. Män som rakar vanligtvis få den nödvändiga exfoliering genom processen att rakning, även om en aftershave mjukgörande kräm är en bra idé att förhindra över exfoliering och röd, irriterad hud. Fler intensiva exfolierande behandlingar finns tillgängliga och, med tiden, kan ta bort hudskador orsakade av ärrbildning eller akne.

Nästa steg är att prova en kräm eller ett piller. Även om dessa är tillgängliga över disk, de är oftast inte tillräckligt starka för att visa märkbara resultat. I stället bör den personen vända sig till sin läkare eller hudläkare för rådgivning. Läkaren kan skriva en starkare recept och ge råd om de specifika orsakerna till patientens ojämn hudton och vilka åtgärder han skulle vidta för att rätta till det.

Slutligen, om personen är missnöjd med resultatet av at-home rättsmedel eller en läkares recept, kan hon prova mer intensiva behandlingar. Allt från laser renovering till kemisk peeling, dessa behandlingar kostar mer och har risker som bör kontrolleras i noggrant innan du fortsätter. När du tar emot antingen behandling bör patienten att hitta en välkänd behandlingshem och prata om riskerna första. Dessa behandlingar kan inte fungera i svårare fall, och kan ibland orsaka missfärgning av huden som varar i månader efter operationen.

  • Överdriven exponering för solljus kan orsaka åldersfläckar och andra fläckar av ojämn hudton.
  • Att välja rätt foundation eller BB grädde kan hjälpa kvinnor verkar ha jämnare hudton.
  • En mild peeling som vitt socker kan hjälpa även hudton.
  • Ljushyade människor bör välja en dagtid stiftelse eller BB kräm som innehåller tillräckligt solskydd.
  • En kemisk peeling är en invasiv sätt att fixa ojämn hudton, om andra metoder misslyckas med att åtgärda problemet.