Vad är en Food dehydrator?

August 6

Livsmedels dehydrators är små hushållsapparater för torkning färskvaror själv. De finns i en mängd olika storlekar och kapacitet, och kan torka frukt, grönsaker och kött. De fungerar genom att mycket försiktigt värma luften och blåser det hela livsmedels torkrum. Det kan ta ett antal timmar, eller till och med dagar, att adekvat torka och bevara saftigare objekt.

Om du är en ivrig trädgårdsmästare och alltid växa producerar än du kan konsumera under sommaren, kanske ett livsmedel dehydrator vara en god investering. Du kan fylla på torkade grönsaker och se själv hemodlade grönsakssoppa under vintermånaderna. Om du gillar camping och vandring, gör din egen trail mix är säkert tilltalande. Men se upp - att köpa producerar torka kommer förmodligen hamna kostar dig mer än att köpa en liknande mängd torkad frukt och grönsaker. Stora matberedare kan köpa och torr producerar mycket mer kostnadseffektivt än en enskild konsument kan.

Livsmedels dehydrators blåsa luft antingen från botten värmeelement eller horisontellt från en värmare placerad i ena sidan. Den horisontella flödet har fördelen att du kan torka en blandad sats av saker utan att behöva oroa smakblandning; dina torkade äpplen tar på smak av beef jerky torkning under dem, till exempel. Om detta inte är en fråga, då de undervärmande dehydrators bör tjäna dig adekvat.

Livsmedel som ska torkas i ett livsmedel dehydrator skivas mycket tunt för snabbare torkning, och anges i enkla lager på tunna stapling brickor, som ventilerade så att luft kan flöda genom dem. Brickorna laddas in i enheten och sedan lämnas att torka. Vissa objekt kommer att torka snabbare än andra och bör tas bort eller kommer de att bli spröda. Mycket saftiga livsmedel som apelsiner och tomater kan ta ganska tid i livsmedels dehydrator, och bör inte blandas med snabbare tork livsmedel såsom morötter och potatis.

Om du vill göra din egen kött jerkies, leta efter ett bra recept torkning-marinad. De flesta livsmedels dehydrators kommer med en receptbok som bör omfatta marinader för kött. Se till att enheten som du använder kommer att värma köttet till temperaturen är tillräckligt hög för att döda e-coli och andra dåliga buggar.

Livsmedels dehydrators förbrukar väldigt lite el; mycket mindre än en ugn, till exempel. Ett elbolag uppskattar att kostnaden för att driva en livsmedels dehydrator kontinuerligt under 24 timmar är $ 0,49. Jämfört med kostnaden för att driva en kaffebryggare ($ 1,63 för 24 timmar), är detta ganska fynd. Så låt inte rädslan för höga elektriska räkningar hålla dig tillbaka från att torka så mycket av skörden som du önskar.

  • Bananer, som kan uttorkad.
  • Ett livsmedel dehydrator kan användas för att torka frukt.
  • En livsmedels dehydrator kan torka frukt och grönsaker.
  • Äpplen är en allmänt uttorkad frukt.