Vad är Interior Design?

July 22

Inredning är en disciplin med anknytning till arkitektur som avser layouten, konstruktion och övergripande överklagande av invändiga utrymmen såsom rum och kontor. Det är oftast en blandning av både estetiska och tekniska element. Väggplacering, taklutning och fönsterstorlek är några av de mer arkitektoniska komponenter, medan golv val, mattor färg och armatur avbetalning är några av de vanligaste konstnärliga överväganden. Merparten av tiden, är inredning arbete som utbildade specialister som kontraktet med antingen fastighetsförvaltare eller ägare. Det kan ske antingen under den inledande konstruktion eller i händelse av en ombyggnadsarbete.

Historia

I åldrarna förflutna, inredning var ett begrepp som bara aristokratin. Idén om att maximera inre utrymmen var inte något alls i huvudet på någon, men de med de vackraste, mest utarbetade dödsbon. Men i dag, utrymmes är en viktig del av de flesta byggprojekt oavsett deras omfattning. Små bostäder samt skyskrapor rutinmässigt utformade för att vara attraktiv, funktionell och effektiv - som alla är komponenter i inredning.

Estetiska faktorerna

Några av de mest intressanta delarna av designprocessen kommer i de val som görs för saker som fönsterbeslag, väggvinklar, och rymd partitioner. Dessa element är vanligtvis inte väsentliga delar av byggnaden designen, även om de kan ändå dramatiskt förändra det övergripande utseendet och känslan av ett utrymme. Beslut om saker som dekorativa armaturer, spis galler och träpanel faller också inom denna kategori.

Tekniska överväganden

Design handlar om mycket mer än enkla utseende. I nästan alla fall, måste förslag eller modifieringar vävas in i en övergripande plan byggnad som tar tekniska element som ledningar, VVS, och strukturellt stöd i beaktande. Beslut om stora saker som väggplacering eller anordning placering måste oftast rensas genom och samordnas med ett antal olika yrkesmän.

Inredning som yrke

Många väljer att anlita professionella inredare för att planera ut ett givet utrymme. Dessa experter arbetar ofta i design företag, men de kan också vara fristående entreprenörer eller på personal med arkitektoniska eller andra byggrelaterade bolag. När anlitade, designers kommer att arbeta med kunder för att skapa personliga miljöer som både maximerar tillgångar som dagsljus eller rustika träpanel och uppfyller individuella vision och lust.

Gör-Det-Själv Alternativ

Designa ett intressant, kunniga utrymmet inte alltid kräver inte professionell input. Existerar ett antal inredningsresurser konstruktions att hjälpa hem och företagsägare planerar sina egna utrymmen. Böcker, tidningar, webbplatser och diskussionsforum är några av de bästa ställena att få idéer. Det är oftast en bra idé för gör-det-självare att rådfråga en arkitekt eller byggledare innan dramatiskt ändra invändiga utrymmen, så många stora byggprojekt styrs av koder och lokala begränsningar. De flesta mindre förändringar och estetiska förändringar kan göras oberoende av varandra, dock.

Skillnader mellan design och dekoration

Inredning skär ofta med närliggande område av inredning, även om de två är oftast anses separata discipliner. Inredare arbetar främst med rörliga armaturer som konstverk, möbler och färgsättning för att skapa en viss stämning i ett utrymme. Människor som vill ändra utseendet eller känslan av ett rum kan kalla en inredningsarkitekt för att hjälpa till att kartlägga en ny look. En designer som kallas för samma ändamål skulle se mer på planlösning och belysning system än slutet tabeller eller området mattor.

  • Inredning inkorporerar estetiska och tekniska element i ett rum.
  • Installera dekorativa armaturer är en del av inredningen.
  • Inredningsarkitekter fatta beslut om färg färger och golvtyper.
  • Inredare kan hjälpa plocka möbler till slut ett rum.
  • Designers ofta gillar att använda en Flokati shag matta i områden i hemmet med relativt hög trafik.