Hur kan jag bli av med blodsprängda ögon?

June 14

Det finns ett sortiment av saker som kan användas för att behandla blodsprängda ögon. Som med alla medicinska tillstånd, om det kvarstår eller blir värre, bör du se en läkare, eftersom de kan tyda på en besvärande underliggande sjukdom. Eftersom en blodsprängd utseende beror ofta på allergi, kan en läkare också kunna föreskriva särskilda läkemedel för att behandla allergier, som kan eliminera andra symptom som rinnande näsa, väsande andning, och flammig hy.

När dina ögon blir blodsprängda, det är en indikator som de är irriterade. Denna irritation kan orsakas av torrhet, miljöfaktorer som rök, eller en allergisk reaktion mot något du har ätit eller varit utsatta för. Utmattning och stress kan också orsaka blodsprängda ögon, vilket kan dramatiskt väder eller höjdskillnader i din miljö. Ett sätt att bli av med röda ögon är att ta del av saker som orsakar dem, och för att undvika dessa saker.

För att underlätta torrhet, använd artificiella tårar, som finns på många apotek. Försök att undvika medicin ögondroppar som gör anspråk på att lindra blodsprängda ögon, eftersom dessa produkter kan vara mycket torkning. Även dessa droppar kommer att eliminera tecken på problemet, kommer dina ögon fortfarande irriterad och inflammerad. Du kan också behandla torrhet med fuktiga kompresser; cool komprimerar känner ofta mycket bra på blodsprängda ögon, och varma kompresser kan hjälpa till att spola ut bakterier i dina ögon.

Om du kan tolerera det, skölj ögonen med ett försiktigt flöde av varmt till kallt vatten. Svagt saltlösning ögonduschar som de som säljs med kontaktlinser kan också hjälpa till med blodsprängda ögon. Den sköljning kan ta bort irriterande ämnen som kan vara stör ögat, och det kan också ta med fuktgivande lättnad. Efter en sköljning, klappa dina slutna ögon torra försiktigt med en ren trasa och använd artificiella tårar för att hålla ögonen fuktiga.

Det finns också livsstilsförändringar som kan bidra till att lindra blodsprängda ögon. Att få rikligt sömn kan hjälpa, eftersom burk rökavvänjning och undvikande av rökiga områden eller områden med luftburna partiklar som sågspån, ståldamm, och så vidare. Upping ditt vattenintag kan hjälpa, liksom att ta vitamin A och E kompletterar. Essentiella fettsyror verkar också vara till nytta för torra ögon, särskilt om du konsumerar vitamin B6 med dem för att hjälpa kroppen att absorbera dem. Dessa syror kan hittas i fisk, frön, vissa nötter och bladgrönsaker.

  • Sköljningar med en mild saltlösning innehållet kan användas för att spola en blodsprängd ögat av irriterande ämnen.
  • Blodsprängda ögon kan orsakas av miljöfaktorer.
  • En varm kompress kan hjälpa till att spola ut bakterier i dina ögon.
  • Att sluta röka är en livsstil förändring som kan hjälpa till med blodsprängda ögon.
  • Passiv rökning kan orsaka blodsprängda ögon.
  • Lindra utmattning kan hjälpa att bli av blodsprängda ögon.