Vad är Dong Quai?

June 29

Dong quai, även känd som Angelica sinensis eller danggui, är en av de mest respekterade örter i traditionell kinesisk medicin. Flitigt också i Korea och Japan, är dong quai anses vara den "kvinnliga ginseng" och används i stor utsträckning för att behandla en rad olika gynekologiska besvär, från värmevallningar till sömnbrist på grund av hormonella förändringar. Medan både män och kvinnor kan få fördelar med att använda dong quai, har örten länge haft ett rykte om att reglera menstruationscykeln. Det förskrivs av naturläkare för att behandla klimakteriebesvär och hormonella förändringar, och att inducera avslappning av livmodermusklerna. Dong quai kombineras ofta med silverax att behandla PMS, och ibland ordineras till kvinnor som lider av endometrios. På grund av dess intensiva effekt på fortplantningsorganen, är dong quai rekommenderas inte under graviditet.

Som en allmän medicinsk hjälp, har Dong Quai länge varit tippad att kunna minska risken för hjärtsjukdomar och stroke, sänka högt blodtryck, och främja blodcirkulationen. Nya studier tyder detta kan vara sant, speciellt när Dong Quai kombineras med ginseng. Dong quai är också hög i vitamin A, E och B12 och rik på flavonoider (antioxidanter), kumariner (antikoagulantia), och ferulat, användbara för att förebygga trombos och cerebrovaskulära sjukdomar. Dong Quai rekommenderas ibland som en förstärkning behandling för lever och njurar, som en del av komponenterna av örten verkar ha blod-renande förmåga.

Den enda användbara delen av Dong Quai är roten, som torkas och säljs i form av te, kapslar, naturläkemedel mixar, pulver, tinkturer, och tabletter. Vissa sjukhus i Kina och Japan använder injicerbara versioner av dong quai, men dessa preparat är inte tillgängliga i västvärlden. Dong Quai är tillgängliga över disk i de flesta apotek och säljs i hälsokostcentra och vitamin butiker. Dong quai rekommenderas inte för personer som tar hormon läkemedel, inklusive p-piller och östrogen, eftersom örten kan störa medicinering; patienter som tar blodförtunnande mediciner bör rådgöra med sin läkare innan du använder dong quai.

  • Vissa människor tycker att det lokala Chinatown är ett bra ställe att leta efter en herbalist som får sälja dong quai.
  • En kvinna bör rådfråga sin OB / GYN innan du tar något örter påstods att lindra symptomen på endometrios.
  • Dong Quai, en traditionell kinesisk medicin ört, används i hela Korea.
  • Kvinnor som tar p-piller bör inte ta dong quai.