Vad är Kortmakeri?

June 30

Kortmakeri är en farkost som inkluderar produktion av gratulationskort, antingen från början eller med användning av baser och mallar. Människor i alla åldrar och nivå av hantverkskunnande kan träna korttillverkning, och det är ett populärt tidsfördriv i vissa delar av världen, särskilt under semesterperioden, då det är tradition att skicka kort med säsongsbetonade hälsningar. Många hantverk butiker har leveranser för att göra korten hemma, och människor kan också beställa tillbehör via kataloger och nätbutiker.

Människor är intresserade av detta hantverk kan vara inblandade i relaterade hantverk som scrapbooking och göra små böcker att binda hemma. Kortmakeri börjar med en bit kartong eller en bas, med krukmakare skapar en miniatyr projekt på kortet. En enkel hopfällbar kortet kan bara lägga sig på mitten, medan mer komplexa kort kan innehålla flera paneler, dragspel veck och andra dekorativa element. Människor kan måla, collage, decoupage, och använda andra hantverkstekniker för att dekorera sina kort. Stämpling och dekorera med färgglada papper, fotografier, band, klistermärken, och andra prydnadsföremål kan också vara inblandade.

När du gör kort, folk försöker att hålla dem inom en standardstorlek för utskick så de passar in kuvert. Mailing handgjorda kort kan vara något dyrare, beroende på postkontor politik, eftersom de kan överskrida viktgränser. Berörda om detta Människor kan använda en post skala att väga sina kort och se om det behövs ytterligare porto. Vissa människor gör också egna kuvert, så att de kan använda korten i valfri storlek, även om icke-standard kuvert kan kräva en extra hanteringsavgift eftersom de skapar mer arbete för posten.

Anpassade kort som skapats under Kortmakeri sessioner kan göras med en viss person i åtanke eller kan produceras för att hålla runt huset för tillfällen när korten måste skickas. Tackar yous, beklagande, inbjudningar, och säsongsbetonade hälsningar vanligen skickas ut, som vissa människor gillar att skicka och ta emot fysiska kort i stället för att utbyta telefonsamtal eller hälsningar på Internet. Ett handgjort kort ibland uppskattas mer än en köpt kort, vilket är en återspegling av den ansträngning som gick in i att producera kortet.

Människor är intresserade av kortmakeri kanske kan ta klasser genom ett allaktivitetshus i deras område, för att bekanta sig med de tekniker och lära sig om vanliga källor för leveranser. Det är också möjligt att köpa böcker eller slå upp Kortmakeri nätet för att hitta tutorials. November och december är ofta en bra tid att hitta klasser, eftersom människor brukar förberedelser för att kunna skicka ut julklappar för semester och hantverksbutiker ofta dra nytta av detta genom att erbjuda möjligheter att lära känna hantverk som de kan ge bort i present.

  • Hemlagad korten har inte alltid följa traditionella mönster.
  • Göra handgjorda gratulationskort kan vara ett kul projekt.
  • Kort kan göras med hjälp av tomt papper och några andra objekt.
  • Schabloner kan användas för att rita olika mönster och former på hemgjorda kort.
  • Folk kan innehålla bilder som en personlig touch när du gör ett kort.
  • Post office politik kan innebära att du skickar skräddarsy kort kommer att kosta mer.