Vad är en lök Holder?

July 9

Om du älskar att lägga till salta smaken av lök till din mat, men hatar hur svårt det är att hacka runda lökar, thereâ € sa kök gadget som du € re sannolikt att njuta: lök hållaren. Detta redskap ser ut som en kam eller plocka och är ofta gjorda av rostfritt stål. Istället för att hålla löken i handen när du hugger, du sätter tänderna i löken, och hålla fast den övre grepp löken hållaren. Detta gör att du kan hugga säkert utan att sätta händerna i vägen för din kniv, och det kan också hjälpa dig att rada upp dina lök skivor så de hackas i enhetlig storlek.

En annan fördel med lök hållaren är att hugga lök kan orsaka lök lukten att dröja på händerna, oavsett hur hårt du skrubba. Eftersom du € re inte hålla i löken, du € ll miste om att behöva skrubba och skrubba för att ta bort löken doften från dina händer. Detta kan vara ganska en bonus om du älskar lök i maten men hitta priset på stinkande händer alltför höga för att betala. Du kommer fortfarande att behöva skala löken för hand, vilket innebär att du vann? € t helt bli av med lök lukten.

Du canâ € t säga löken innehavaren är en undergörare. Det wonâ fortfarande € t hålla dig från att ha dina ögon riva upp när du hugger lök. Men det kan säkert vara ett användbart om du älskar att lägga lök på din matlagning. Vissa rätter, som lökringar, vilket kräver att du hugga in ganska jämn bredd cirklar, görs mycket enklare eftersom tänderna på lök innehavaren tillhandahåller den extra guide för att hålla storlekar ungefär samma. Vissa klagar att innehavaren inte kan vara tillräckligt stor, om du € re använder särskilt stora lökar. Detta är sant; gadgeten används bäst på medelstora gula, vita, röda eller lila lök.

Om du redan har tillräckligt med köksredskap och Dona € t vill ha en annan pryl i ditt hem, finns det ett sätt att komma runt genom att använda en lök hållare, speciellt om du hackar lök i bitar snarare än att försöka skapa ännu runda skivor. För att skapa mer stabilitet, skiva löken i hälften, och sedan placera den platta sidan nedåt på din skärbräda. Med den platta sidan nedåt, lök cana € t wiggle eller wobble som du skär, och om du € re inte en expert med knivar, kan detta rädda dig från skurna fingrar. När du vill att de runda skivor är dock löken innehavare av nytta, och priset, ca $ 8-10 amerikanska dollar (USD), är blygsam.

  • Lök.
  • Lök hållare kan också användas för att göra tunt skivade lök för matlagning.