Vad är ett hem Ultraljud?

July 17

Ett hem ultraljud är en anordning används för att sända ljudvågor till muskelvävnad för smärtlindring. Ljudvågor orsakar den mjuka vävnaden cellulära aktiviteten i muskeln att öka, främja blodcirkulationen, smärtlindring, och vävnad reparera. Hemma ultraljud maskin fungerar på en megahertz (MHz) frekvens som bara är en bråkdel av det som används av de diagnostiska och terapeutiska ultraljud används i de flesta sjukhus och Doctora € s kontor. Terapeutisk ultraljud ofta föreskrivs för personer som lider av smärtsamma muskuloskeletala (MSK) villkor, såsom spasmer, spänningar, stelhet och inflammation.

Hem ultraljud kan användas för att förbättra effektiviteten av aktuella smärtlindring krämer, geler, eller salvor. Tillsatsen av hemmet ultraljud terapi kan också öka de antiinflammatoriska egenskaperna hos många smärtstillande ämnen. Ljudvågor som avges från maskinen orsakar kavitation, vilket är bildandet av små luftbubblor i en vätska, som tvingar medicinen att sprida sig genom smärtsam vävnaden snabbt.

Vibrationer som produceras i den mjuka vävnaden från ultraljudsmaskinen orsakar behandlingsområdet att bli varm, ökning av diametern av blodkärlen i regionen. Bredare blodkärl tillåter mer av lokalsmärtstillande medicin för att skingra hela det smärtande området, vilket resulterar i mindre smärta. Ökningen i vävnads värme orsakas av den ytterligare blodflödet till området; Detta kan verka snabbare läkning tider för rivna muskler, senor och ligament.

För att använda hemma ultraljud maskin, är en liten mängd av en givare gel appliceras på huden omedelbart ovanför det smärtande området. Gelén möjliggör de terapeutiska ultraljud vågor att tränga genom huden till muskeln. En liten handhållen enhet som kallas en givare används för att överföra ultraljudvågorna in i vävnaden. Givaren flyttas i små cirklar över det smärtande området för den tid som föreskrivs av läkare. Efter behandlingen tiden har gått, är gelen torkas från huden, och maskinen är rengjord och förberedd för nästa behandlingstillfälle.

De flesta hem ultraljud maskiner fungerar annorlunda än de professionella maskiner som används av de flesta sjukhus och läkare. Professionella grade ultraljudsapparater använda sig av en kontinuerlig mönster av ljudvågor, och kräver administrering av terapin av en utbildad ultraljudstekniker för att förhindra skador på vävnaderna. Bärbara hem ultraljud maskiner använder korta pulser av ultraljudsvågor, vilket möjliggör säker drift av apparaten av patienten när enrum av läkarkåren.

  • En kvinna med en prenatal ultraljud.
  • Med användning av givare gel för ett hem ultraljud kommer att tillåta ultraljud vågor att tränga genom huden och muskeln.
  • Professionella grade ultraljudsapparater använder ett kontinuerligt mönster av ljudvågor, och kräver administrering av en utbildad ultraljudstekniker för att förhindra vävnadsskada.