Vilka är de olika Flight Dispatcher jobb?

December 17

Den roll som en flygklarerare är att se till att flygplanet och dess passagerare kommer fram säkert från staden avresa till destinationsorten. Tillsammans med piloten, reglerar flyg avsändare en trafikplan som bör resultera i maximal nyttolast och lägsta driftskostnad. Flygningen avsändare fungerar bakom kulisserna på en flygplats, schemaläggning vägar, beräkna kostnader och med tanke på väder och andra faktorer som kan kasta en flygning utanför schema.

Flyg dispatcher jobb innebär att släppa ett flygplan för start, som bara inträffar en gång piloten och flygklarerare underteckna nödvändiga pappersarbetet. När han eller hon släpper planet är det en plikt för en flygklarerare för att titta på flygningar som är i luften. Vinden, höjd, sträckor och bränslenivåer måste vara bevakad hela tiden med avsändaren under en Planea € s kurs. En flygning sändning jobb kräver därför avsändaren att fungera som en mellanhand eller kvinna mellan piloten och kabinpersonalen på marken. Dessa människor är ständigt uppdaterade om status för flygningen av avsändaren.

Även flygklarerare jobb främst utförs på ett kontor på en flygplats, speditören ibland rider i cockpiten av flygplanet med piloten om vägar eller villkor måste vara nära hållas, och piloten behöver ett extra par ögon. Dessutom föreskrifter federala luftfarts kräver att flygledare måste rida i cockpit under minst fem timmar per år för att hålla bekant med flygmateriel och rutiner. För det mesta, men är flygleveransjobb utförs från en mycket teknisk kontor eller kontrollcenter med radar och datorutrustning som ger levande, up-to-the-minuten rapporter om status för flygningar. En flygning sändning jobb kräver användning av verktyg som en miniräknare och väder kart, tillsammans med en dator, naturligtvis.

Flyg dispatcher jobb variera beträffande omfattningen av arbetet beroende på storleken på flygbolaget för vilken trafikledare arbetar. Med större flygbolag, finns det oftast fler anställda att ta på specifika uppgifter, så dispatcherâ € s arbete är okomplicerad och innebär att se till att tidtabellen är anlagd och följs. Flyg dispatcher jobb på mindre flygbolag kommer att kräva avsändaren att ta på många roller, ofta med som en meteorolog.

Flyg dispatcher jobb inte kräver en högskoleexamen, även om många inom området håller en i flygtransport eller ett närliggande område. Framgångsrika flygledare måste kunna behålla sin lugn i mycket stressade situationer. De måste vara detaljorienterad, samvetsgranna och kunna tänka snabbt på fötterna. En dispatcherâ € s arbetsvecka är vanligtvis 40 timmar lång, även om han eller hon alltid måste vara i beredskap för nödsituationer.

  • Ett flygbolag avsändare måste förstå de operativa kraven för flygplan de vägen.
  • En flygning avsändare hjälper en planets kapten föra flygningen på ett säkert sätt i en nödsituation.
  • Flygtrafikledare spelar en nyckelroll för att passagerarna når sin destination säkert och i tid.