Vad är Kosher Chicken?

July 29

"Kosher" är en term som hänvisar till livsmedel som uppfyller judiska dietlagar. Dessa lagar finns i religiösa texter och innehåller specifika instruktioner om livsmedel som medlemmarna i denna religiösa grupp kan konsumera. För att anses kosher måste kyckling och andra fjäderfän hanteras i enlighet med kosher lagar under slakt och styckning. Kosher kyckling måste också uppfylla ytterligare judiska diet i samband med förberedelse av livsmedel.

Judisk lag kräver att en kosher kyckling hanteras humant under slakten. En shochet, någon som är speciellt utbildade för att slakta djur på ett kosher sätt, måste döda kycklingen genom att endast ett snitt i halsen med ett vasst instrument. Denna månghundraårig teknik reservdelar kycklingen från överskotts lidande. Snittet skall samtidigt avskilja chickenâ € s halsvenen, halspulsådern, luftstrupe och matstrupe.

Efter chickenâ € s hals skärs, den person som slaktar den måste inspektera birdâ € s inre organ. Detta för att avgöra om hönan hade någon sjukdom som det skulle ha dött naturligt inom ett år. En sjuk fågel kan inte ta emot ett intyg om en kosher kyckling, även när den rätta metoden för slakt har använts.

Kosher lag förbjuder konsumtion av blod av ett slaktat djur och kräver att chickenâ € s blod helt heras från de döda djuret genom saltning stommen i salt. Salt måste tillämpas på kött av en kyckling inom 72 timmar efter slakten. Man lämnar fågeln i saltlake i minst en timme i specifika positioner som låter blodet rinna från kroppen naturligt.

Fjäderfä som judisk lag låter sina anhängare att äta måste också äta kosher. Kycklingar som har ätit något livsmedel som är förbjudna för judisk konsumtion kommer inte att beaktas kosher kyckling. De viktigaste produkterna som skulle göra kyckling oacceptabelt är fläsk och korn som inte är kosher enligt judisk lag. Kycklingar som behandlas i icke-kosher faciliteter eller använder icke-kosher redskap och utrustning är inte heller kosher.

Ytterligare kosher dietlagar förbjuder kombinerar kött och mjölk. Denna begränsning gäller även köksredskap som används i matlagning de två livsmedel. För att hålla ett kök kosher, en använder separata krukor, kokkärl och redskap för mejeriprodukter och kött, inklusive kyckling. Under beredningen av kosher kyckling, får man inte lägga mejeriprodukter till skålen samtidigt se till att endast använda köttberednings redskap och utrustning.

  • I den judiska traditionen, är grovt kosher salt som används för att säsongen en kyckling som har behandlats i enlighet med traditionella kosher lagar.
  • Enligt judiska kosher dietlagar, bör mejeriprodukter och kött aldrig tjänat ihop.