Vad är Italian Pizza?

March 23

Italiensk pizza är vanligen bakade jäst bröd med ost, tomatsås eller tomater och örter. Snyggare versioner innehåller vanligtvis en mängd färska eller konserverade pålägg. Det kan bakas i en traditionell vedeldad ugn eller ett gemensamt kök ugn drivs med gas eller el.

Skorpan av äkta italiensk pizza är normalt hand kastade och tunn. Under åren har olika tjocklekar av skorpa införts. Italiensk pizza kan nu allmänt hittas med handrullade medel tjocka skorpor. Chicago-stil italiensk pizza har en tjock, majsbröd liknande skorpa som pressas in i ett djupt fat pannan och toppad med tomater ost, kryddor och örter. Alla typer av italienska pizzor är vanligt toppad med andra grönsaker, kött och fisk och skaldjur baserat på smak av konsumenten.

Napolitansk pizza är allmänt anses vara den ursprungliga italiensk pizza. Det är traditionellt toppad med italienska tomater, antingen konserverade eller färska, och buffelmjölk mozzarellaost. Autentiska napolitanska pizza skorpa görs med naturlig jäst, vatten och en hård, vetemjöl, även om vissa bagare anser att någon stark, hög proteinhalt bröd mjöl är acceptabel.

Det finns tre certifierade variationer av napolitansk pizza. En av dessa kallas pizza Marinara har ingen ost. Tomaterna på denna pizza normalt toppad med vitlök, oregano och basilika och sedan extra jungfruolja rann över ytan precis innan bakning. Den populära pizza Margherita receptet kräver en toppning av skivad, färsk mozzarella täckt med tomat, basilika och extra jungfruolja. Dessutom är en pizza Margherita extra toppad med färsk mozzarella filéer som importeras från Kampanien.

Lazio-stil pizza är vanligtvis finns i två grundversioner. Den enklare slag, säljs som take-out, har en tjock, rektangulär skorpa liknar strukturen på engelska muffins. Restaurangen sorten har en rund, tunnare skorpa. Dessa pizzor kan bakas i traditionella eller vedeldade ugnar. Båda typerna erbjuder en rad toppings som kan mixas och matchas för att möta smak av kunden. Dessa garnering omfattar ofta ett brett sortiment av grönsaker, inklusive tomat, champinjoner, oliver och kronärtskockor. Oregano och basilika är populära ört tillägg. Populära kött- och skaldjurs pålägg inkluderar tysk korv, ansjovis, skinka och prosciutto. Ostar som mozzarella, stracchinio, fontina, Gorgonzola och ricotta är populära tillägg. Alla sorter är traditionellt ges en hälsosam virvel av olivolja på toppen också.

Andra traditionella italienska pizzor som har vunnit popularitet de senaste åren inkluderar vit pizza och calzones. Vit pizza har inga tomater eller tomatsås. Istället brukar har en pestosås eller bara ricotta och mozzarellaost tillsammans med olivolja, basilika och vitlök. En calzone liknar en gigantisk omsättning och är helt enkelt en rund pizza skorpa fyllda med DINERA € s val av ingredienser, viks över och förseglas före gräddningen.

 • Basil, som ofta används till toppen italiensk pizza.
 • Italienska pizzor har ofta ricottaost.
 • Lazio-stil pizza är ofta toppad med oliver och svamp.
 • Fontina är ett populärt komplement till italiensk pizza.
 • Oregano är populärt används för säsongen pizza.
 • Tomater används för att skapa pizzasås.
 • Vetemjöl används ofta för att göra italiensk pizza skorpa.
 • Pizza Margherita är en napolitansk pizza.
 • Italiensk pizza är oftast gjorda på grunda kokkärl.
 • Svampar är en vanlig toppning på italiensk pizza.
 • Mozzarella är en traditionell topping på italienska pizzor.
 • Ursprunget till pizza kan spåras till Egypten från vilket grekerna tros ha fört platt-bröd maträtt till Italien.
 • Skorpan av italiensk pizza är generellt hand kastade och tunn.
 • Italiensk pizza kan toppad med parmaskinka.
 • Pizza Margherita är laddad med mozzerella ost och färska tomater.