Vad är hörselskydd?

March 30

Hörselskydd är små enheter som antingen är inklämda i innerhörselgången eller som täcker ytterörat. De är i allmänhet används för att skydda öronen från en yttre buller eller ett skadligt ämne. Till exempel kan hörselskydd hjälpa till att blockera ut ljudet av en person snarkning, eller de kan hålla vatten från att komma in i hörselgången under simning eller dykning. Använda hörselskydd samtidigt som utför dessa typer av aktiviteter kan bidra till att förebygga hörsel trötthet samt minska permanent hörselnedsättning.

Öron hörselskydd eller öronbullerskydden används ofta för att blockera ut höga ljud. De är vanligtvis kallas proppar om de förs in i innerörat och hörselkåpor, om de är avsedda att täcka ytterörat. Dessa typer av hörselskydd kan skydda människor från utvecklings förhållanden såsom ringningar i öronen. Dessutom kan de hjälpa till med att minska permanent Bullerskador.

En öronskydd används ofta av en person som utsätts för höga ljud under arbetet. Till exempel personer som är verksamma högljudda maskiner i en fabrik ofta bära skyddsöron enheter. Vissa militärer ger också hörselskydd till sina soldater för att blockera ut ljud när bränning vapen. Individer som arbetar i musikbranschen, såsom rockband, får bära hörselskydd under en föreställning.

Öron hörselskydd kan också användas av individer under fritidsaktiviteter. Till exempel, är människor som rider motorcyklar utsätts för en hel del vindbrus, särskilt vid cruising ner motorvägar vid höga hastigheter. Bära hörselskydd kan bidra till att minska den ljudnivå och minska risken för hörselskador. Dessutom är vissa individer bär hörselskydd när de sover för att blockera ut ljud som kan vakna upp dem eller hålla dem från att somna helt och hållet.

Hörselskydd varierar i form, kvalitet och storlek, beroende på deras funktion. Några av de vanligaste typerna inkluderar proppar tillverkade av minne skum eller silikon samt fläns beskyddare. Memory skum skydd är små svampliknande enheter som kan komprimeras och sedan in i hörselgången, där de expanderar för att passa eara € s form. Silikonskydd är oftast högre kvalitet. De är i allmänhet rullas till en boll och därefter formas för att forma i hörselgången.

Fläns skydd ser ut som små svampar som har 2:59 ringar på svamp toppen. Den ringed änden sätts in i hörselgången, och stammen är vriden tills skyddet är tätad i örat. Hörselkåpor är en annan vanlig skyddsanordning. Typiskt, de ser ut som ett pannband med kuddar som täcker de yttre öron. Vissa hörselkåpor används för att skydda öronen från kallt väder medan andra används för hörselskydd, liknar en öronplugg.

  • Hörselskydd kan placeras i innerhörselgången för att skydda öronen från ljud eller skadliga ämnen.
  • Hörselskydd kan bäras under dykning.