Vad är Hemorragisk Gastroenterit?

May 13

Hemorragisk gastroenterit är en sjukdom som bara drabbar hundar. Det är signatur symptom, blodig diarré, kommer plötsligt. Även om den exakta orsaken till infektionen inte är känd, kan vissa tarm frågor möjligen vara att förverkliga dem. Hemorragisk gastroenterit diagnostiseras med ett batteri av tester och kräver extremt snabb behandling. Om den lämnas obehandlad kan en hund dör inom några timmar efter symtomdebut.

En plötslig släng av kräkningar, anorexi, återkallat beteende och explosiva, blodig diarré är de mest märkbara symptom av hemorragisk gastroenterit. Även om det kan förekomma i någon hund, är det vanligast i mindre hundar som bor i tätorter. Det är mycket sällsynt att en hund under ett år gammal för att ingå avtal denna sjukdom. På grund av den snabba utvecklingen av hemorragisk gastroenterit är det oftast svårt att sätta fingret på den exakta orsaken till sjukdomen. I allmänhet, skador på tarmen foder, en virusinfektion, eller en bakteriell infektion är möjliga orsaker. Det kan också vara resultatet av en överkänslighet mot mat.

När symtom på hemorragisk gastroenterit närvarande behöver hunden att tas till en veterinär omedelbart. För att diagnostisera sjukdomen, en veterinär ser typiskt för ett högre än normalt mängden röda blodkroppar samt testa avföring och urin; veterinären kommer också att köra ett allmänt test för andra eventuella sjukdomar. När diagnosen hemorragisk gastroenterit görs, behöver behandling för att börja omgående.

För de första tre dagarna efter diagnosen, är hunden ges antibiotika och vätska. All mat innehålls av två skäl: hundens mage behöver en chans att lösa, och hundens mat själv kunde vara orsaken till sjukdomen. Under denna tid, måste djuret vanligtvis bo på veterinarianâ € s kontor för dygnet-runt-vård dygnet. Efter tre dagar, eller efter hunden slutar kräkningar, det ges en intetsägande kost av livsmedel har det nog aldrig haft förut, typiskt keso, lamm, tofu och vitt ris. En gång på denna diet, så länge hunden gör synliga förbättringar, ägaren kommer troligen att kunna ta hem. Den intetsägande kost administreras sedan hemifrån, med hundens vanliga mat som återinförts långsamt efter sju dagar.

Hemorragisk gastroenterit är en mycket allvarlig sjukdom. Om den lämnas obehandlad, är det nästan alltid dödlig; även med behandling, behöver cirka 10% av hundarna inte göra det. I vissa raser, speciellt toypudlar och miniatyr schnauzers, kan hemorragisk gastroenterit bli ett återkommande sjukdom; Detta kan hända i upp till 15% av alla fall. Om familjen veterinären inte är tillgänglig efter timmar, många samhällen har djur akutsjukvård för denna typ av situation; vänta tills normal kontorstid för att söka behandling kan avsevärt minska en hunds chans att överleva. Omedelbar medicinsk vård är ett måste när ett husdjur är inför denna sjukdom.

  • Om en hund presenterar symtom på hemorragisk gastroenterit, bör de tas till veterinären omedelbart.
  • En plötslig släng av kräkningar kan vara ett tecken på hemorragisk gastroenterit.
  • Vitt ris är en av de första livsmedel som ges till en hund som lider av hemorragisk gastroenterit.