Vilka är skillnaderna mellan Automation och Robotics?

April 16

Områdena automation och robotteknik är ofta förvirrad, eftersom många människor inte förstår skillnaderna mellan automation och robotteknik; dessa skillnader avslöjas genom hur varje verk. En av de stora skillnaderna mellan automation och robotteknik är om maskinen utför en enda uppsättning operationer eller om sekvensen kan blandas upp eller ändras för bättre effektivitet. Om maskinen tar emot sensorisk återkoppling, då maskinen kan ändra sekvenser automatiskt för bästa resultat. Vissa maskiner kan lära av misstagen, eller genom ständig exponering, medan andra kommer att sakna denna förmåga. Nivån på rörelsen är också olika mellan automatisering och robotteknik, med en som är snabbare och mer komplexa.

Maskiner är programmerade att följa verksamheten, till exempel plocka upp ett datachip eller flytta en del runt. Automation kan bara följa en uppsättning av verksamheten, och det kan inte ändras när programmeras. Robotar är gjorda för att utföra flera jobb på gång, och kan kopplas sekvensen av operationer runt för att göra processerna effektivare. Tidpunkten av operationerna också kan ändras i robotik, om det behövs.

I både automatisering och robotteknik, kommer maskinen att utsättas för yttre stimuli, men endast en typ av maskin kommer att reagera på detta stimuli. Den automatiserade Maskinen kommer inte att reagera; även om det finns ett objekt blockerar automatisering, kommer den att fortsätta att göra samma operation. Robotar är gjorda för att reagera så, om något block eller stoppar roboten, kommer det att förändra verksamheten för att bäst passa situationen.

Artificiell intelligens (AI) är en programmeringsmetod där maskinen kan samla in information om omvärlden och kan sedan använda den kunskapen för att bäst fyller sin funktion. Automation och robotteknik behandlar denna kunskap på olika sätt. Automatiserade maskiner inte kan samla in kunskap och kan inte programmeras med någon form av intelligens. Robotar kan göras med intelligens och de kan lära av misstag; detta gör det möjligt för roboten att åtgärda problem, om det utsätts för dem tillräckligt länge.

Mängden rörelse och övergripande hastigheten för både en robot och automatisering är i allmänhet mycket olika. Automatiserade maskiner görs för långsamt arbete och är typiskt programmerad med mycket enkla rörelser. Till exempel kan en automatiserad arm kunna plocka upp ett chip, rotera och sedan placera chipet någon annanstans. En robot kan arbeta snabbare och är i stånd att rymma komplexa rörelser.

  • Robotar som arbetar på en bil löpande bandet.
  • En robot som används för att desarmera bomber, men är helt kontrolleras av en fjärr mänsklig operatör, inte är helt automatiserad.
  • Nanorobotik använder nanoteknik för att utveckla mikroskopiska robotar som är långt mindre i bredd än ett hårstrå.