Go Car Shopping med ditt lån Alternativ i Order

March 2

Shopping för bilfinansiering i förväg kan innebära en bättre bil lån. Jämför de årliga procentsatser (APRS) av olika lån. Om allt annat är lika, är billån med lägst april det bästa erbjudandet.

Med din finansiering i handen när du går bilen shopping är en bra idé eftersom det sättet du förhandlar baserat på priset på bilen, snarare än månatliga betalningar. Du måste göra många beslut om finansiering av din bil, inklusive svara på dessa frågor:

  • Skulle du finansiera eller betala kontant? När du betalar kontant, spara finans.
  • Hur mycket handpenning betalar ni? Om du gör en högre handpenning och finansiera din bil för en kortare tid, don du € t måste dela ut så mycket pengar.
  • Hur mycket betalar du varje månad? Mängden din månatliga betalning beror på din lånebeloppet, lån sikt, och räntan på ditt lån.
  • Hur länge tror du håller din bil? Industrins experter konstatera att nya bilar depreciera mellan 30 procent och 40 procent under de första två åren efter att theyâ € re gjort.

Fordon kan finansieras via banker, kreditföretag eller andra liknande finansiella institut. Denna typ av finansiering kallas direktutlåning. Du samtycker till att betala det belopp som finansieras, plus en förutbestämd ränta under en viss tidsperiod. Följande är några källor på nätet för information om auto lån:

  • Bankrate.com avslöjar vad den nuvarande räntan är för ett billån.
  • E-lån kan du handla flera långivare för din auto lån på en plats på Internet.
  • Utlåning Tree ger dig möjlighet att kolla in flera långivares priser på en online-läge.

Återförsäljare finansiering innebär att du och återförsäljaravtalet ingå ett avtal. Du samtycker till att betala det belopp som finansieras, plus en förutbestämd ränta under en viss tidsperiod. Återförsäljaravtalet får behålla kontraktet men oftast säljer lånet till en bank, finansbolag eller kredit unionen, vilket i sin tur tjänster kontot och samlar betalningar.

Finans- och försäkringsavdelningar återförsäljarna kräver att du fylla i en kreditansökan, och med din tillåtelse, få en kreditupplysning och din kredit värdering. Din kredithistorik, nuvarande finans priser, konkurrens, marknadsförhållanden, och specialerbjudanden påverkar din april

Följande tabell visar en jämförelse av ett treårigt billån till ett femårigt auto lån. I de flesta fall, ju längre loana € s sikt lägre månatliga betalningar och högre finansiella kostnader. För diskussionens skull, säger att räntan är densamma för både treårs och femårs auto lån.

Den månatliga betalningen för femåriga lån är $ 406, jämfört med 627 $ för ett treårigt auto lån. Även om den låga månadskostnaden verkar lockande, är kostnaden hög. Totala räntebetalningar för femåriga lån är $ 4332, jämfört med 2562 $ för treårigt lån. Nedre raden: Ju längre lånet, desto högre finansieringskostnader. I detta exempel är den totala skillnaden $ 1770.

Jämföra Lånevillkor för bilfinansiering
3 år (36 månader) 5 år (60 månader)
Belopp Finansieras $ 20.000 $ 20.000
Kontrakts Rate (april) 8% 8%
Finans Avgifter $ 2562 $ 4332
Månadsbetalning Belopp $ 627 $ 406
Totala betalningar $ 22562 $ 24332
KONTANTINSATS 10% 10%

Obs: Alla dollar avrundas i detta exempel.