Vad är Hawthorn Berry Extract?

March 4

Används i århundraden, är hagtorn berry extrakt en medicinsk koncentrat tas från frukterna av Crataegus oxycantha eller hagtorn, buske. Rik på antioxidanter, kan extraktet användas vid behandling av hjärtsjukdomar, fetma, och många andra krämpor. Det kan även avnjutas i hagtorn te eller andra kulinariska skapelser.

Den vanligaste användningen av hagtorn bär är för hjärtproblem. Dess användning i denna egenskap är mest framträdande i Europa, där hagtorn är en vanlig behandling för sjukdomar såsom hjärtarytmi och hjärtsvikt. Vissa studier har etablerat en koppling mellan hagtorn berry extrakt och artär skydd. Hawthorn extrakt kan hjälpa till att förhindra arteriell plack byggs. Med hagtorn kosttillskott kan också hjälpa till att sänka kolesterolet.

Luftvägssjukdomar kan också behandlas med hagtorn berry extrakt. Amerikanska läkare har använt det för detta ändamål, samt för att förbättra cirkulationen. De antioxidanter som finns i hagtorn berry extrakt kan också bidra till att förhindra utveckling eller spridning av cancer. Anläggningen innehåller också vitamin A, E och C, vilket ger en närings inverkan på kroppen samt.

Personer som lider av bröstsmärta eller kärlkramp kan finna lindring inom hagtorn extrakt. I kinesisk medicin, liksom i naturläkemedel botemedel, hagtorn berry extrakt används ofta för att hjälpa matsmältningen. Människor som har svårt utövar pga hjärtproblem kan ha möjlighet att engagera sig i fysisk kondition med stöd av detta extrakt.

En mindre vanlig användning av hagtorn berry extrakt är i rättsmedel viktminskning. Det fungerar genom att hjälpa minska vatten och salt ansamling i kroppen. Det har också använts som ett lugnande medel, såväl som en behandling av ulcerös kolit. Hawthorn extrakt kan hjälpa till att förhindra muskelspasmer, alltför. Nervösa villkor kan behandlas med örtextrakt samt.

Dessa kosttillskott är till stor del anses vara säkra. Vissa hagtorn biverkningar dock existerar. I sällsynta fall kan patienter uppleva illamående, huvudvärk, lågt blodtryck, eller oregelbundna hjärtslag. Kvinnor som är gravida, ammande, eller kan bli gravida, och personer som tar receptbelagda läkemedel bör rådgöra med en läkare innan man tar hagtorn kosttillskott. Hawthorn berry extrakt kan interagera med andra läkemedel.

Utöver de bär av hagtorn buske, kan andra delar av växten användas för medicinska ändamål. Hawthorn blad och blommor, som innehåller fler flavonoider än växtens bär, används oftare för att skapa växtbaserade tonika. Hagtornsbär själva används ofta i matlagning, särskilt i kinesiska snacks, geléer, sylt och drycker.

  • HawthornBerry extrakt kan användas för att behandla ulcerös kolit.
  • Hawthorn berry extrakt har använts i århundraden.
  • Det är viktigt för gravida kvinnor att konsultera en läkare innan du använder hagtorn berry extrakt eller andra kosttillskott.
  • Hawthorn bär extrakt kan användas vid behandling av fetma.