Vad är en Aspirin Mask?

March 14

En gör-det-själv aspirin mask anses vara en av de största behandlingar för tilltäppta porer och andra hudsjukdomar. Tillsammans med att vara enkel att göra, är masken prisvärd och lätt gjort med en mängd olika märken som förmodligen sitter i en husägare medicinskåp just nu. Denna mask kan utnyttjas regelbundet och är allmänt noteras som en skönhet hemlighet av topp hudvårds proffs, eftersom salicylsyra kan kasta av döda hudceller, effektivt avslöjar ny hud under.

Aspirin består av salicylsyra. Den salicylsyra är en typ av beta hydroxy acid, som är en del av en familj av kemiska exfoliators som kan kasta av död hud. Kemisk peeling är att avlägsna döda hudceller från epidermis via kemiska reaktioner, som är noterade att erbjuda en annan exfolierande åtgärd jämfört med mekanisk borttagning av döda hudceller via fysiska slipmedel. Den salicylsyra finns i aspirin mask har varit känt för att öka cellulära tur över och ljusare hyperpigmentering fläckar.

En aspirin mask är särskilt gynnsam för personer med rynkor eller akne lesioner. Den kemiska exfoliering erbjuds av aspirin tenderar att vara mildare än mekanisk peeling, som tenderar att vara hårdare i naturen. Salicylsyra arbetar för att öppna tilltäppta porer, vilket gör finnar att torka ut och sakta försvinna. Nitiska talgproduktionen, ett kännetecken för akne drabbade, tenderar att normaliseras genom att konsekvent tillämpa en aspirin mask.

Ett par obestruket acetylsalicylsyra piller används för att skapa masken. Belagda aspirin piller tenderar att förvärra huden, med vissa individer är allergisk mot beläggningsfilmen. En individ gör aspirin masken kommer att krossa de aspirin piller med användning av en mortel och mortelstöt, eller en liten bländare. Pillren bör krossas till ett fint pulver.

Den pulveriserade aspirin hälls sedan i en liten behållare med lite vatten. Aspirin är inte vattenlösligt; dock vattnet kommer att leverera salicylsyra till huden lätta kemisk peeling. Små aspirin bitar kommer att fungera som en mild mekanisk peeling, vilket gör att salicylsyra att kemiskt exfoliera djupt i porerna.

Med en liten sked eller spatel, är aspirin utsmetad på en fuktig yta. Masken får sedan sitta på ansiktet under några minuter, så att salicylsyran att göra sitt arbete. Efter ett par minuter, är masken tvättas bort, avslöjar mjukare och mer strålande hud.

  • En mask kan göras genom att krossa obelagda aspirin piller.
  • En aspirin mask är en bra behandling för akne.
  • Används ofta som en typ av keratin mjukmedel under huden, kan salicylsyra härledas från pilbark.