Hur hanterar jag en Customer Relationship?

April 8

Hantera en relation med kunderna är oerhört viktigt idag eller de kan vända sig till dina konkurrenter. Att upprätthålla en god kundrelation inte, och bör inte innebära att man nästan måste ge dina produkter bort för att hålla verksamheten. Snarare innebär en effektiv kundrelation respekterar honom eller henne. Kunder som känner sig respekterade genom att erkännas av namn och att ha hanterat några klagomål ganska sannolikt att förbli lojala.

Kundlojalitetskort, såsom medlemskap med rabatterade priser, är en bra början på att bygga goda relationer med konsumenterna. Dessa typer av erbjudanden kan visa kunderna att verksamheten inte bryr sig om sina farhågor för skälig prissättning. Att behandla kunder som medlemmar får dem att känna sig välkomna och som om de tillhör ett företag och är inte bara in i en butik för att köpa något. Vänlig service med ett äkta leende bara bidrar till den stora shoppingupplevelse.

Clerks med likgiltiga eller negativa attityder kan skada kundrelationen. Kundrelationer måste byggas från prissättning och erbjuder fram till orderhantering och följa upp. Följ betyder att kundrelationer inte slutar när konsumenterna lämnar butiken igenom. Rabatt utskick kan sändas eller telefonsamtal placerade för att fråga om tjänsten var tillfredsställande; dessa är sätt att visa konsumenterna att ett företag värderar sina återkommande kunder.

Eventuella klagomål kund ska behandlas skyndsamt med en äkta, omtänksam attityd. Ibland en enkel "Jag ber om ursäkt" kan vara allt en kund behöver höra för att avhjälpa en situation. De flesta människor är att förstå när det kommer till misstag, men när de anställda försöker förneka kundens dåliga erfarenheter inträffade eller försvara butiken utan att bry lyssna till konsumenten, problemen oftast bara bli värre. Att vara medveten om kundrelationen innebär att arbeta med honom eller henne att behålla konsumenternas lojalitet.

Studier har visat att det kostar företagen mycket mer att vinna nya kunder än att behålla gamla. Underhålla kundrelationen genom tillmötesgående service och ursäkter när det behövs kan gå långt i att hålla nöjda kunder. De mest framgångsrika företag tenderar att se sitt företag genom kundernas ögon snarare än deras egna. De förstår att det är kundens uppfattning av företaget snarare än sin egen som räknas när det gäller affärer trafik.

Utan en fast kundkrets, kan företagen inte fortsätta att utvecklas. De flesta företag behöver för att bygga en lojal kundbas samt hålla locka nya kunder att stanna kvar i verksamheten. Genom att skapa en genuin relation med kunderna snarare än att behandla människor som enbart statistiska siffror, kan ett företag trivs på sina starka värderingar och engagemang för konsumenterna.

  • Vissa kundrelationer måste hanteras taktfullt.
  • Att ge god service med ett leende uppmuntrar kunderna att återvända i framtiden.
  • Varje kund klagar bör behandlas skyndsamt med en äkta, omtänksam attityd.
  • Kundnöjdhets chefer måste odla utmärkta lyssnande och kommunikationsförmåga.
  • En stormarknad chef kan hålla ett öga på butiksgolvet, svara på kundernas frågor och lösa eventuella tvister.