Vilka är de olika typerna av Yoga för depression?

October 19

Det finns flera huvud stilar av yoga för depression som antingen fokuserar på att öka aktivitetsnivån och minska bodyâ € s stress, eller koncentrera sig på återställande metoder, såsom andning och meditation. Huvudyogaställningarna för depression inkluderar Dolphin Pose, Dolphin Plank Pose, och Wild Thing för att öka aktiviteten och Corpse Pose, Easy Pose, och Lotus Pose för att främja reparativ processer i kroppen. Studier har visat att de flesta yoga för depression behandlingar kan vara effektiva, oavsett vad speciella stil praktiseras. Många tror yoga förbättrar mental funktion, minskar stress och lindrar några av de symtom på posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

En 2009 Harvard studie fokuserade på användningen av yoga för depression och ångest, och sammanställs data från olika studier över hela världen. Yoga har visat sig minska stress och smärta svar i en 2008 Utah studie, medan en 2005 tysk studie fann att yoga minskade känslor av depression med upp till 50%. Likaså yoga och fokuserad andning praxis befanns minska effekterna av PTSD i australiska veteraner, minskar måttliga till svåra symtom ner till milda till måttliga symtom.

En typ av yoga för depression fokuserar på att bygga styrka och öka hjärtfrekvensen. Dessa poser, som i allmänhet mer ansträngande, agerar på ett liknande sätt som regelbunden motion på depression, med tillägg av en andning och medvetenhet komponent. Den första uppsättningen poser som är bra för depression drabbade är Dolphin Pose och Dolphin Plank poserar, som fokuserar på axeln öppning, kärna styrka, och benet flexibilitet. Wild Thing är en annan styrka byggnad pose som fokuserar på att bygga hela kroppen styrka och stretching armar, ben och rygg. Dessa poser kan öka hjärtfrekvensen och styrka, minska svårighetsgraden av bodyâ € s stressrespons.

Restorative yoga för depression tar en något annorlunda strategi och fokuserar på andningsmedvetenhet och meditationstekniker för att förbättra både den psykiska och fysiska hälsan. Huvud reparativ yoga poserar för depression inkluderar Corpse Pose, där en individ lägger sig för djupandning och Easy Pose och Lotus Pose, där individer sitta med benen i kors i olika riktningar. Dessa poser är utformade för att skapa en känsla av att vara balanserad och centrerad, och de också gå med meditation och andningsövningar, som också har visat sig minska depression och ångest. Använda reparativ yoga för depression är ofta fördelaktigt för individer som inte kan säkert delta i mer ansträngande yogaställningar.

  • Ashtanga yoga erbjuder en aerob träning som kan gynna människor med depression.
  • Restorative yoga använder meditation och andningsteknik, som kan vara till hjälp vid behandling av depression.
  • Yoga kan vara användbart vid behandling av depression.