Vad är några sätt att hantera högljudda grannar?

April 4

Bullriga grannar är ett vanligt problem i ett samhälle där många människor lever tätt tillsammans. Uppenbarligen kan denna fråga ha störst betydelse när du delar väggar eller golv / tak med en granne i en lägenhet, duplex eller lägenhet. Men även i fristående bostäder, kan en bullrig granne gör livet svårt, särskilt om buller fortsätter långt in på natten, eller inträffar under tidiga morgontimmarna. Denna situation är en känslig att hantera, kräver din förmåga att hålla ditt lugn, speciellt när man diskuterar buller med en granne.

Anledning föreslår att du först ska försöka ta itu högljudda grannar om buller. Detta samtal bör vara artig, även vänligt. Det kan börja med ett uttalande som "Jag är inte säker på att du är medveten om", så att bullret skrivs enbart till personens oförmåga att inse att det buller som de gör tränger dina väggar. Förklara kortfattat bullerfrågan, och be grannen att stänga ned musik, skapa situationer för hunden att sluta skälla, eller inte hålla parterna förrän 03:00. Du kan också lägga till att du inser att de hör din buller också, och du är verkligen villig att försöka stoppa något i ditt beteende som skapar extra buller i sitt hem.

Du bör vara medveten om att inte alla grannar kommer att svara på din förfrågan, och vissa kan reagera på ett fientligt sätt. Om högljudda grannar inte ändrar sitt beteende, bör nästa steg vara att skriva ett brev (behålla en kopia), med uppgifter om buller. Det finns ett undantag till denna. Om högljudda grannar reagerar på sätt så fientlig att du är rädd för din säkerhet, ditt nästa steg när ljud uppstår bör vara ett samtal till polisen. Men när en granne är helt enkelt inte uppfyller kraven med din förfrågan, kan du använda uppföljning brevet.

Brevet bör ange de specifika klagomål och eventuella datum när bullret var särskilt besvärande. Till exempel, om din granne har högljudda sammankomster varje fredag ​​kväll som varar in i den tidiga morgonen, sedan referera de datum då sammankomster förekommer. Du bör också kontrollera med din stad förordningar angående acceptabla bullernivåer. Många städer tillåta en viss mängd part buller, eller personer som spelar sin musik tills om 10 pm.

Om du bor i en lägenhet eller är en del av en husägare associering (HOA), bör du också kontrollera om politiken för buller. Det kan vara så att din HOA eller lägenhetskomplex har specifika lugna reglerna. Med ditt brev till högljudda grannar, omfatta kopior av stadens förordningar om buller, HOA regler eller lägenhet komplexa regler. Artigt be grannen att följa dessa förordningar och gör stat som du kommer att behöva rapportera fortsatta kränkningar till komplex hantering, HOA eller lokala polisen om det behövs.

När bullret fortfarande pågår, bör du definitivt rapportera det till de lokala myndigheterna. Börja med hyresvärdar eller Hoas och fortsätta med samtal till polisen, när det är absolut nödvändiga. Du kanske vill värva andra grannar som också kan besväras av samma högljudda grannar. Sammantaget är ditt mål att etablera ett beteendemönster om du skulle behöva stämma grannarna för störande beteende. Men ofta är problemet löst när de högljudda grannar vet att du kommer att ringa polisen.

Vara medvetna om att man inte alltid kan begära högljudda grannar att vara tyst. Vissa människor har en lägre tolerans för buller, och vad du definierar som kanske högljudda grannar inte riktigt utgör olägenhet beteende. Läs noga igenom specifik lägenhet, HOA regler eller stad förordningar för att se om din grannes buller är faktiskt kränker regler.

Dessutom, är det klokt att inte svara på brus i en arg eller repressalier mode. Om du har följt igenom med de steg och brev, börja inte näven runt saker i ditt hem eller vrida upp musiken för att irritera grannen. Helt enkelt rapportera beteende till lämpliga myndigheter. Att svara annars är att försvaga ditt fall bör du behöver ta ärendet till liten domstol.

  • Installera en vatten-funktionen i din trädgård kan vara ett bra sätt att maskera ljuden från högljudda grannar.
  • Polisen kan svara på buller klagomål.
  • Skällande hundar är ett vanligt klagomål och kan eventuellt bryta förordningar.
  • Att bara försöka ignorera högljudda grannar kan vara svårt att göra.
  • Bullriga grannar är ett vanligt problem för människor som lever i en duplex.