Vad är en Vattenpump remskiva?

April 8

En vattenpump remskiva är en remskiva ansluten till vattenpumpen systemet i en bil för att ansluta den med kamremmen. Kuggremmen sveper runt ett antal trissor i motorrummet för att styra funktionen av accessoriska system i fordonet. När det är dags att byta kamremmen, kan en mekaniker också ersätta vattenpumpen och remskiva tillsammans med andra nyckel tillbehör, eftersom de kan vara svåra att nå.

Kuggremmen är en av de viktigaste bälten i bilen. När den inte är korrekt installerad eller när den brister kan bilen inte fungerar. Förutom att gå runt vattnet remskiva, gör det också stannar vid luftkonditioneringen remskiva, servostyrning remskiva, och generator remskiva. Bandet hålls i ett tillstånd av spänning för att köra dessa tillbehör medan bilen är i drift. Den styr tidpunkten för många viktiga motorfunktioner.

Vatten remskiva mönster kan variera mellan åren, gör och modeller. De har oftast en mycket grundläggande design och kan vara konvex eller konkav, med hål för att montera dem på vattnet pumpenheten. Det är möjligt att köpa distanser om remskivan inte är helt i linje med varandra. Dessa distanser är viktiga, som feljusterade bälte slits snabbare och kan misslyckas. Dessutom skulle det skapa problem med andra system anslutna till kamremmen.

För att ersätta en vattenpump remskiva, är det nödvändigt att koppla bort kamremmen och ta ut olika motorkomponenter för att komma åt vattenpumpen. Detta kan kräva en hel del arbete, vilket är anledningen till många mekaniker rekommenderar servicedelar anslutna till kamremmen vid tidpunkten bältet behöver bytas. Mekanikern kan ta de nödvändiga motorkomponenter, kontrollera och ersätta något som ser slitna och sätta allt ihop igen.

Vissa tecken på att vattenpumpen remskiva kan behöva ersättare inkluderar överhettning, läckande vätskor, och ovanliga ljud från under huven, som att gnälla och gnissel. Dessa indikerar att något är fel med kylsystemet. Det kan vara av pumpen, remskiva, kylare, eller en annan komponent. Förare som inte är bekant med de system i sina bilar kan be en mekaniker att ta en titt. En snabb diagnostisk kontroll är ofta gratis, och mekanikern kan också ge en gratis uppskattning på hur mycket det kommer att kosta att åtgärda problemet.