Med tanke på några få Aero Tillägg för din bil

February 1

Aero tillägg, det vill säga kompletterande stycken kopplade till befintliga kroppsarbete i hopp om att förbättra en bils estetik eller aerodynamik, finns i tre områden: front "haka" spoilers, bakre spoilers och sidokjolar.

Bakmonterade spoilers och vingar

Populär jargong använder termer spoiler och vinge omväxlande, men de har olika funktioner.

Spoilers

Den allestädes närvarande spoiler är den lilla klaff eller upphöjt utsprång på de bakre decklids av coupéer och sedaner, eller på den övre kanten av den bakre porten på hatchbacks. Även spoilern är ofta en kosmetisk uppgradering utformad för att berätta för världen att din bil är "sportig", den har också en mycket specifik roll i aerodynamik.

Som namnet antyder, förstör enheten luftflödet över den övre halvan av bilen vid bakkanten av bilens övre yta. Spoilern kan hålla luftflödet från trumling och skapa en virvlande virvel bakom bilen. Detta är viktigt för ett par anledningar - utan spoiler, virvlande luft bakom bilen kan skapa både

  • Dra (vilket kan hålla bilen från att gå framåt så snabbt som möjligt). Drag uttrycks som en numerisk koefficient luftmotstånd.
  • Lyft (vilket minskar bilens väggrepp vid hastighet)

Tillverkarna har varit kända för att lägga spoilers bilar som inte hade dem i den ursprungliga designen. Audi TT släpptes först utan spoiler. Det kunde endast köpas med en spoiler efter rapporter började håna sin höghastighets stabilitet och inneboende bakre lyft.

Wings

En vinge på en bil är en uppochnervänd version av vingen på ett flygplan. Istället för att lyfta, skjuter den uppochnedvända vinge bilen mot marken.

Eftersom vingen måste fånga en ostörd luftflöde, är de flesta vingar monterade på upphöjda piedestaler.

Många vingar kan justeras för rake (vertikal vinkel) så att mängden downforce (och motsvarande drag) kan finjusteras för en specifik applikation. Detta är ofta görs med justerings hål som gör att du kan ändra vinkeln på vingen s plan för justerbara nivåer av motstånd.

En vinge måste bultas i den bakre bakluckan på bilen. Detta innebär borrning av hål. Detta innebär också att om du tröttnar på vingen och bestämmer sig för att ta bort det, måste du betala en body shop att svetsa dessa hål stängda och måla stammen för dig. Välj klokt.

Det finns flera material som vingar är konstruerade. Förutom den plast, glasfiber och kolfiber varianter tillgängliga för andra kropps tillägg, kan vingarna också göras från aluminium.

Även om dessa aluminium vingar tenderar att vara funktionell - de är ofta tillräckligt hög för att fånga rimlig luftflöde på baksidan av bilen, och många kan justeras för rake - de ser också helt på sin plats på en gata driven bil. Aluminium vingar är bra om du bygger ett spår monster, men att sätta en på en gata driven bil skriker posör.

Underreds diffusorer

En bakre diffusor, annars känd som en venturi, konstruerad för att skapa ett lågt tryck eller vakuum området under den bakre delen av bilen med en fysik princip kallas Venturi effekten. I huvudsak är en diffusor som en luftkanal som är utformad för att påskynda luften ut underifrån på baksidan av bilen och hjälpa till både minimera underrede vindturbulens och skapa negativa lyft baktill på bilen.

Bakre spridarna är tillgängliga i plåt, kolfiber, och plast. De används antingen med eller utan en bakre vinge.

Front tillägg

Även om mycket av prestandamarknaden verkar vara visuellt fixerade på baksidan av bilen, med spoilers och vingar är de ledande indikatorerna på prestanda (eller åtminstone en grund vändning), hantering av luftflödet på framsidan av bilen, antingen genom att minska lyft eller skapa downforce (negativ hiss), är lika viktigt. Som regel, desto mer fungerar vingen gör i ryggen, desto mer uppmärksamhet du kommer att vilja betala till framsidan av bilen för att se till att bilen rör sig i hög hastighet. Den främre (som är där den ingående styr genereras), ger så mycket grepp och återkoppling som den bakre.

Luftfördämningar

Luften dammen är den främre valens monterad under bilens främre stötfångare. Om du har ingen aning om vad det här är, det är okej. Nästan alla moderna bilar har integrerat luft dammar där det nedre främre Valance och stötfångaren huden är en sömlös bit. Tillbaka i mitten av 1980-talet och tidigare, i dagarna av den exponerade stål stötfångaren, detta var inte fallet. Luft dammen uppgift är att förvalta luftflöde på framsidan av bilen, vägledande luft till kylaren / luftkonditionering kondensor och / eller främre mount intercooler och bort från däcken, där det skulle orsaka hiss. Många luft dammar ger också monteringsplatsen för dimljus eller halvljus.

Idag, ett av de vanligaste sätten att ge din bil en "ansiktslyftning" är tillägget av en ny främre stötfångare (med luft dammen) tillsammans med en matchande uppsättning av sidokjolar (plast förlängningar som bulten på bilens sidotrösklarna enligt dina dörrar) och bakre stötfångare. Dessa organ kit (som består av de fyra stycken som beskrivs och med en frontläpp ibland till som ett femte komponent) kan mixas och matchas från ett antal olika tillverkare för en unik look.

Flera mottagare har signatur design för främre stötfångare / luft dammar som de bär över till ett antal olika märken och modeller. Till exempel, den distinkta (på ett dåligt sätt) Veilside front ser nästan densamma oavsett bilens det visar på.

När du väljer en främre stötfångare för din bil, gå med kvalitet / hållbarhet (polyuretan utmärker här, glasfiber kommer att spricka, chip, och splittras), estetik (flyter med linjerna i bilen), och försöka hitta något som gör att du kan behålla din fabrik stötfångarbalken och skum stöd för säkerheten.

Utöver dessa krav, hålla luften dammen funktionella syfte i åtanke. Om du kör en frontmonterad intercooler eller större radiator, se till att stötfångaren huden / spoilern att du köper kommer att ge en överdimensionerad öppning för att ge det all luft den behöver.

Om du bor i en stat som kräver en främre registreringsskylt, kontrollera om den främre stötfångaren möjliggör en logisk monteringsplats för detta.

Splitters

En delare är utformad för att separera den mötande luft vid det nedre framkanten av bilen.

Genom att presentera en hyvlad delning yta, inte luften inte omedelbart stöta bilens front Valance och tumlar in framför bilen. Istället är luften kanaliseras

  • Upp över bilens front läpp till kylaren
  • Nedanför bilen mot bromsledningar eller andra luftkanalerna.

Splitters är tillgängliga i ett antal material, inklusive

  • Plast
  • Glasfiber
  • Kolfiber

Splitters måste utföra som utformats monteras säkert till bilens kaross. Om de rör sig i hög hastighet, är de inte effektiva.

För de flesta åkare, är en delare en komponent som ofta bryts och ersätts. Men helgen entusiaster måste vara försiktig när man förhandlar uppfarter och kullar för att undvika skador på splitter.

Canards

Canards (stötfångare winglets) är avsedda att ge downforce på fronten av bilen. Ungefär som en vinge på baksidan av bilen, canards lägga dra men hjälpa till att hålla den främre delen av bilen planterade när i hög hastighet. Tillverkad i plast, kolfiber eller glasfiber, canards är relativt billiga. Men flex de färgen på den främre stötfångaren huden, ofta resulterar i spänningssprickor i färgens yta.