Hur blir jag en Cruise Ship musiker?

January 29

Många musiker finner arbetar på ett kryssningsfartyg att vara en tilltalande karriärval, och ett bra sätt att resa samtidigt få betalt. För att bli ett kryssningsfartyg musiker, finns det några steg som måste vidtas. Dessa inkluderar att skapa en presentation, få referenser, göra en video och audition för en talang agentur eller direkt för en kryssning linje. Dessutom kommer varje enskild kryssningsrederi kräver vissa åtgärder som ska vidtas innan själva anställningen börjar.

Det första steget till att bli ett kryssningsfartyg musiker är att skapa en meritförteckning med en tidigare musikalisk upplevelse. Det är en bra idé att ta med tid och plats för alla betalande musikaliska spelningar i det förflutna. Det är också viktigt att lägga till några trovärdiga referenser från klubbens eller barägare som kan intyga den individuella musikaliska förmågor. Detta kommer att vara det första steget för att "få musikern fot i dörren."

Ett annat viktigt steg när man vill bli ett kryssningsfartyg musiker är att göra en video. Det rekommenderas att videon innehåller antingen ett liveframträdande eller en tejpad studioprestanda av två eller tre låtar. Detta kommer att fungera som ett effektivt sätt att visa upp musiker färdigheter och förmågor. Även om detta inte alltid krävs, är det en bra idé att ha en tillgänglig och det gör musikern verkar mer professionell.

Härifrån finns det i princip två sätt att ansöka om att bli ett kryssningsfartyg musiker. Ett sätt är att kontakta en talang byrå som behandlar ger underhållning för kryssningar. Beroende på plats, kommer talang agentur antingen musikern audition bor eller granska en video. Ansökan till en talang agentur är ofta en bra idé för personer utan tidigare erfarenhet av att arbeta på ett kryssningsfartyg eftersom byrån kommer att ta hand om de flesta detaljerna. Nackdelen är att det kostar en del pengar, och typiskt byrån drar en procentsats från musikerns lönecheck.

Det andra alternativet är att helt enkelt audition direkt för kryssningsrederi. Detta kan göras genom att kontakta kryssningsrederi högkvarter och frågat om en position. De flesta linjer kommer att vilja intervjua musikern och ha honom provspela personligen eller skicka in en video. Därifrån kommer de att ge instruktioner på resten av processen. Detta är ibland svårare och tar längre tid än det skulle med en byrå, men det kommer inga ytterligare kostnader.

Tillsammans med dessa steg, har varje kryssningsrederi olika krav en musiker måste uppfylla innan arbetet påbörjas. Till exempel kommer ett pass eller visum vara obligatorisk om resa utanför sitt hemland. Dessutom kanske hälsorelaterade krav omfattar fysiska och vissa vaccinationer.

  • Vissa kryssningsrederier tillåter auditions.
  • Alla som arbetar på ett kryssningsfartyg krävs vanligtvis att ha ett giltigt pass.
  • Det är bra att skapa ett CV och en video av en föreställning som kan lämnas in vid ansökan om ett kryssningsfartyg musiker.
  • Varje Cruise Line har olika krav som musiker måste uppfylla innan arbetet påbörjas.