Vad Är ASVAB?

February 13

Försvarstjänster Yrkes Aptitude Battery (ASVAB) består av en serie tester som den amerikanska militären använder för att bedöma lämpligheten av potentiella rekryter. Denna testbatteri tas vanligen av studenter på gymnasiet, särskilt i deras junior och senior år. Någon annan som annars skulle kunna värva kan ta ut batteriet också. Batteriet består av tester som utröna kunskap, kognitiva resonemang förmågor, och stressreaktioner. Varje gren av den amerikanska försvarsmakten använder en annan mått baserad på ASVAB att bestämma lämpliga, och testerna kan också användas för att utröna fallenhet för civila karriärer.

Sedan 1976 har varje gren av Förenta staternas militära använde ASVAB att bedöma lämplighet för inskrivning. Komponenterna i batteriet omfattar tester inom områden som ordförråd, matematik, läsförståelse och teknisk kunskap. Poäng från fyra av testerna i batteriet utgör Försvarsmakten Qualification Test (AFQT), vilket var och en av de amerikanska militära grenar faktiskt använder för att avgöra lämpligheten.

Både ASVAB och AFQT använder normaliserade poäng så att AFQT siffran anger hur väl en individ gjorde i relation till andra som tar testet. De som gör mål under den 10: e percentilen är förbjudet enligt lag värva, men bortsett från att varje gren har sin egen minsta AFQT poäng. I praktiken det faktiska antalet som krävs varierar från cirka 30 till 65, beroende på grenen och om militär special har en gymnasieexamen eller en allmän utbildning utveckling (GED) examen. Enlistees med GEDs vanligtvis hålls till en högre standard om de inte ett avslutat ett visst antal college nivå kurser.

Bortsett från den AFQT betyget som avgör rätten till inskrivning, kan de övriga testerna i ASVAB användas för att kvalificera en person för en specifik militär ockupation specialitet (MOS). Varje soldat, flygare, eller havs s MOS är i huvudsak sitt jobb, vilket kan innefatta olika befattningar såsom kontorsarbete, mekaniskt underhåll, och stridfunktioner. För varje gren av militären och MOS, det finns en annan förutsättning för en linje, komposit, eller lämplighetsområdet poäng. Dessa olika värderingar avser olika konfigurationer av testresultat från ASVAB.

De olika tester som utgör ASVAB kan också vara användbara för att bestämma lämplighet för civila yrken. De flesta människor som tar testbatteriet är intresserad av en militär karriär, även om alla som vill ta testet tillåts typiskt. Batteriet testar ett brett utbud av teoretiska och praktiska kunskaper, så resultaten kan vara användbart för att välja den bästa karriären att fortsätta.

  • De militära tester rekryter med ASVAB att bedöma deras lämplighet för inskrivning.