Hur väljer jag det bästa Violin Stand?

October 17

Den bästa violin monter kommer att vara hållbara, uppfylla dina behov som musiker, och passar inom din budget. Det finns många typer och stilar av montrar, gjorda av metall och trä, och du kan behöva prova flera att hitta en som är rätt för dig. Du kan hitta violin står i butiker som specialiserat sig på musikinstrument och tillbehör, i kataloger, eller genom återförsäljare online.

Innan du börjar handla, bör du bestämma dina behov. En fiol stativ används ofta av musiker som spelar mer än ett instrument under en föreställning. Violin står är också användbart för instruktörer som befinner sig med hjälp av sin egen fiol för demonstration hela repetitioner, lektioner, eller mästarkurser. Ett alternativ till en violin stand är fiol hängare, som kan monteras på vägg eller på axeln av ett notställ.

Hängare är bekvämt för musiker som bara vill lämna fiol ut så att det är mer tillgänglig. Galgar är oftast billigare än fiol står. De fäster på väggen på en konsol eller till polen med ett notställ. Vägg galgar är platsbesparande och ger ett extra lager av säkerhet för instrumentet eftersom den hängde utom räckhåll för små barn och husdjur.

När du har beslutat om huruvida ett stativ eller en hängare som är rätt för dig, måste du överväga din budget. Alla violin står göra samma jobb: de håller din fiol. Det finns vissa typer av montrar med ytterligare funktioner, men de kan vara dyrare.

Vanligtvis ett billigare stativ som väl är gjort kommer att pågå lika länge som en dyr, handen snidade monter. Det kan till och med räcka längre, eftersom det kommer att kräva någon särskild skötsel. Om pengar är viktigare än stil, ska du köpa den billigaste monter som passar dina behov.

En valfri funktion är en båge krok, vilket gör att du kan hänga din båge i montern. En annan är en greppbräda bar, som låser över halsen på fiol för att hålla den från att oavsiktligt tippa utanför montern. Det finns mönster som ger en ombonad grepp om kroppen av fiol, hålla fiol ordentligt på stativet utan användning av en greppbräda bar. Dessa är också utmärkt för att visa en fiol, eftersom det inte förekommer hårdvara blockerar vyn av instrumentet.

Det finns montrar som är extremt lätt och portabel, men de kanske inte har ytterligare funktioner som en greppbräda lås eller buga monter. Du kan behöva prova olika stilar av montrar för att avgöra vilket som är rätt för dig. I vissa fall, den mindre, lättare stand fördelar kompensera dess brist på funktioner.

Det är bäst att se fiol står personligen innan du köper. När du tittar på ett stativ, kontrollera om en solid build som inte wobble. En bra monter kommer också att ha sammet, skum, eller gummikuddar varhelst instrumentet vilar. Detta säkerställer att stativet själv inte skada instrumentet eller dess lack. Om möjligt, ta med ditt instrument med dig och testa det på stativet.