Vad är Euchre?

February 17

Euchre är ett kortspel som spelas av två uppsättningar av partners som försöker vinna genom att göra poäng ett fast antal punkter i ett visst antal trick. Spelet är en av förhöjda Jacks, där Jack, eller höger berså, är det högsta kortet, och den andra Jack i samma färg är den näst högsta. Spelet är vanligtvis spelas med en 24-korts kortlek, vilket inkluderar korten från nio till Ace of alla fyra färgerna. Spelet härstammar från den tyska spelet Juckerspiel och var populär i Amerika i början av 19th century. Det är fortfarande vanligt i Kanada, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, och i vissa regioner i USA.

En återförsäljare väljs slumpmässigt i början av spelet Euchre, och de blandade kort delas ut till de fyra spelarna. Dealern ger varje spelare två kort på det första passet och ytterligare tre på nästa pass, eller vice versa. Dealern lägger de återstående korten i mitten av bordet med den översta kortet uppåt för att bestämma färg eller trumf.

Spelaren som sitter till vänster om dealern avgör om han har tillräckligt med kort i samma färg som den översta kortet i handen för att vinna minst tre av tricks. Om inte, fortsätter processen till vänster tills en spelare bestämmer sig för att vara tillverkare av dräkten. Om dräkten kallas som trumf är samma som det översta kortet, plockar dealern upp det kortet och slänger en annan. Om ingen spelare synar dräkten på första rundan, fortsätter processen för en andra omgång tills en spelare bestämmer sig för att göra en specifik kostym basun. Om trumf inte kallas i den andra omgången, korten blandas och affären går till nästa spelare.

Eftersom euchre är ett spel av partners, kan man välja att spela genom att gå den ensam, tvingar den andra partnern ur handen. Oavsett, spelaren till vänster om dealern gör första pjäs genom att fastställa ett kort, och spelet fortsätter i en medurs mode runt bordet. Syftet med euchre är att vinna trick genom att spela det högsta kortet i serien leds, eller den högsta trumfkort. I trumf färg är knekt som passar den högsta, följt av andra Jack i samma färg, då Ace och ner till de nio korten; i icke-trumf kostymer, är det högsta kortet Ace.

I typiska scoring, paret som kallas trumf måste vinna minst tre knep för att ta hand; Detta tjänar en poäng. Om paret tar alla fem trick, tjänar de två punkter. Euchre anropas när paret som inte kallar trumf vinner minst tre knep; Detta ger dem två punkter. När en partner spelar ensam och tar hand tjänar han en poäng, men om han tar alla fem, tjänar han fyra poäng. Det första laget att göra mål 10 poäng vinner spelet Euchre.