Vilka är fördelarna med en Widescreen TV?

April 19

Den widescreen-TV-formatet är sannolikt den standard TV-format i framtiden, och många TV-program producenter och filmare har antingen redan gått över till att använda det eller är i färd med att göra det. Det är logiskt därför att någon köper en ny TV, för att få en digital-TV som kommer att vara i synk med den nya HD-sändningsteknik. Att ha en widescreen-TV gör det möjligt för tittaren att titta på TV-program och hemmabio filmer som de är tänkta att ses.

Konventionella TV-apparater har en 4: 3-format, vilket innebär att skärmen är fyra enheter bred och tre enheter hög. Program som visas på dessa skärmar kan visas i antingen mitt cutout eller brevlådeföretag format. I centrum utklipp format, bildsidorna beskärs för att passa skärmen, vilket leder till visuell information förlorad. Med brevlådeformat, svarta band visas upptill och nedtill på bilden, vilket gör att betraktaren att se bilden i sin helhet, om än på en förminskad skala som förringar dess övergripande njutning.

Det finns inga sådana problem med en widescreen-TV. Dessa TV-apparater följa en 16: 9-format, där skärmen är 16 enheter bred och nio enheter hög, som erbjuder tittarna en panoramautsikt besläktad med vad som ses i en biograf. Tack vare den högupplösta sändningar och den digitala tv-teknik som använder alla linjer på TV-skärmen, betraktaren får också fördelen av en mycket skarpare och tydligare bild.

Förutom att erbjuda tittarna bättre bilder, är widescreen-TV-formatet utmärkt för att täcka stora idrotts, underhållning och andra offentliga evenemang. Tittarna kan hänga med i vad som händer i sin helhet och även titta olika kameravyer samtidigt på delad skärm. En annan fördel med widescreen tv-formatet är att det gör livet lättare för filmskapare; De behöver inte utfärda sina filmer i ett annat format om teaterformatet fungerar lika bra för TV.

Widescreen TV kan ta emot digitala signaler i både 16: 9 HD-sändningsformat samt i standard-definition-sändningar. Tittarna kan bestämma i vilket format de vill titta på ett program genom att göra lämpliga val på digitalboxen. De kan också ställa detta till automatiskt så att mottagaren kommer att upptäcka inkommande signaler och därmed visa bilden i antingen 16: 9 eller 4: 3-format. Bilder i 4: 3-format kan zoomas att passa widescreen-TV, även om detta kan orsaka viss mängd distorsion.

  • Widescreen-TV har dimensionerna för att visa vissa TV-program och filmer på det sätt som de avsedda av producenter att ses.
  • Widescreen TV är idealisk för att visa idrotts, underhållning och andra offentliga evenemang.
  • Widescreen TV kan ta emot digitala signaler i HD-eller standard definition broadcast-format.
  • Bredbild tv kan ta emot HD-sändningar.