Vad är Prenatal Sounds?

April 11

Under dräktigheten, redan innan hjärnan och örat är fullt utvecklade, bebisar är mycket anpassade till prenatal ljuden i sin omgivning. Moderns hjärtslag och röst lägga grunden för lärande. De andra ljud under denna tid kan ha en positiv eller negativ påverkan efter födseln. Studier visar att barn som hade prenatal stimulering är mer innehåll efter födseln, men konstant buller under graviditeten kan vara skadligt. Vissa nyblivna föräldrar söker sig möjligheter, såsom prenatal utbildning, för att ge sina barn en optimal prenatal period, medan andra börjar helt enkelt aktivt engagera barnet innan födseln.

Örat börjar att differentiera genom den tredje veckan av dräktigheten. Det är funktionell i 16: e veckan, trots att snäckan inte är helt bildas förrän fyra veckor senare. Aktivt lyssnande börjar vid ca 24 veckors graviditet; med 26 veckor, har barn som redan utvecklat vissa egenskaper hos det som kommer att vara deras modersmål.

Livmodern är en relativt lugn plats; barnet hör prenatal ljud på cirka 50 eller 60 decibel. Moderns hjärtslag och röst är de mest uttalade ljuden och lätt för barnet att känna igen. Lyssna på hennes mamma stimulerar barnets hjärna till högre nivåer av organisation och hjälper barnet att utveckla viktiga språkkunskaper. Studier har visat att ett barn föredrar att lyssna på människor som talar samma språk som mamman och inte gillar att lyssna på dem som talar ett annat språk. Spektralanalys av ett barns första skrik efter födseln visar tonfall, rytmer och andra funktioner i tal som matchar spektralanalys av moderns tal mönster.

Vetenskapliga studier visar att lyssna på prenatal ljud inte kommer att göra barnet till ett underbarn; tiden i livmodern kan dock positivt eller negativt påverka barn för resten av deras liv. Bebisar som talas till och interagerat med i livmodern vara starkare förmåga att själv lugna efter födseln. De är födda mer avslappnad, med sina ögon och händer öppna, och är mer lyhörd för deras miljö jämfört med barn som inte fick någon prenatal stimulans. Prenatal ljud kan också arbeta med spädbarn nackdel. Enligt en studie av gravida japanska kvinnor som bodde nära Osaka flygplatser, barn som upplever konstant buller under utvecklingen har en större förekomst av prematuritet och sannolikheten av att vara mindre om de är födda på sikt.

Fler och fler människor börjar inse att tiden före födseln är lika fylld med möjligheter och chanser för inter interaktion lärande eftersom det är efter att barnet är fött. Vissa gravida kvinnor köper prenatal utbildningspaket att bära för en timme eller två varje dag under den sista trimestern. Dessa kit innehåller ett bälte och högtalare att mamman bär över hennes mage att sända förprogrammerade lugnande prenatal ljud in i livmodern. Andra föräldrar börjar att aktivt förälder deras ofödda barn utan teknik genom att läsa berättelser, recitera barnvisor, och spela musik med ett hjärtslag liknande rytm.

  • En mammas hjärtslag och röst är de mest distinkta ljud för ett barn att känna igen.
  • Genom 26 graviditetsveckor, barn redan börja utveckla en begynnande vad som kommer att vara deras modersmål.