Vilka är de olika typerna av svanskotan skada?

April 30

En svanskotan skada är något tillstånd som leder till smärta i eller skada på svanskotan ben i ryggraden. Dessa inkluderar vanligtvis svanskotan dislokationer, frakturer, eller till och med blåmärken på benet. Men ibland betraktas som en rudimentär konstruktion, är nödvändigt svanskotan som ett område av fäste för flera stora muskler. Det är också det som gör att människor att sitta i en bakåtlutad ställning. Behandling av en svanskotan skada är oftast konservativ, men kan kräva avlägsnande av svanskotan alla tillsammans, och medan dessa villkor eller deras behandling kan i sällsynta fall vara livshotande, skada eller borttagande av detta ben kan allvarligt begränsa rörelse och avbryta dagliga funktion.

Svanskotan skada presen ofta med ett tillstånd som kallas coccydinia, vilket är lokaliserad svanskotan smärta. Denna smärta är ibland orsakas av skada på andra områden. En läkare kan avgöra om svanskotan själv skadas av anesthetizing svanskotan via injektion för att se om smärtan minskar.

Vanliga rapporterade skador som resulterar i svanskotan smärta är hypermobilitet, där svanskotan böjer mer än det borde till fronten när en person är i en sittande ställning. En annan skada är bakre luxation, där svanskotan stör delvis till baksidan när personen är i en sittande ställning. Slutligen sporrar ben på svanskotan betraktas som en svanskotan skada. Orsaker till dessa skador kan vara allt från att sitta ner för hårt på svanskotan, till en nedgång, till upprepade påtryckningar på området från aktiviteter som cykling eller ridning. Varje befintlig svanskotan skada kan förvärras av dessa samma aktiviteter samt genom fetma.

En annan typ av svanskotan skada orsakad av trauma till regionen är en fraktur. Detta händer vanligtvis som ett resultat av akut påverkan, som i ett abrupt falla i en sittande ställning eller en strejk till benet. Blåmärken eller dislokation av svanskotan kan på liknande sätt ske som ett resultat av dessa typer av skador. Ordinerad behandling kan omfatta smärta medicinering, isbildning, kortison injektioner, och undvika sittande på regionen tills obehaget minskar och skadan har tillräcklig tid att läka. Kirurgi för att reparera skador på coccyx är sällsynt, som är avlägsnande av benet.

Även känd som svanskotan, är svanskotan faktiskt inte en enda ben men består av fyra staplade vertebrala segment, även om det kan bestå så få som tre eller så många som fem. Varje segment är mindre och smalare än ett ovanför det, så coccyx avsmalnar från toppen till botten. Hittade vid basen av ryggraden nedanför korsbenet och projicera nedåt mellan de två höftbenen i bäckenet, är svanskotan där de stora gluteus muskler har sitt ursprung, som härrör från den bakre ytan av benet och sträcker sig horisontellt över höften på vardera sida. Dess främre ytan är där bäckenbottenmuskulaturen - den coccygeus och levator ani grupp - ursprung. Dessa muskler är avgörande för processerna för urinering, avföring, och förlossningen, samt till stöd för de reproduktiva och matsmältningsorganen i bäckenet.

  • Borttagning av svanskotan krävs ibland med en svanskotan skada.
  • Skador på svanskotan kan kräva sjukgymnastik.
  • Som rider är benägna att svanskotan skador.
  • Svanskotan tjänar som ett område av fäste för flera stora muskler.
  • Den svanskotan, eller svanskotan, är den lägsta segmentet av ryggraden.
  • Fetma kan förvärra en befintlig svanskotan fraktur eller dislokation.