Vad är det rätta sättet att Ställ en tabell?

June 7

För att ställa in ett bord, är det normalt rekommenderas att sätta middagen kniv och soppsked till höger om plattan och middag och sallad gafflar till vänster om plattan. Middagen kniv ska sitta närmast plattan, med bladet pekar mot kanten av plattan. De flesta människor placera vikta servetter på vänster sida av plattan, bredvid gafflarna, även om det också anses acceptabelt att sätta servett i mitten av tallrik. Dryck glasögon släpps vanligen ut på den högra sidan av plattan, precis ovanför middag kniv och soppsked. En person som vill ställa ett bord ordentligt bör nog inte ta ut redskap, tallrikar eller glasögon som inte kommer att användas, eftersom detta kan göra dukningen verkar alltför rörig.

När lära sig att ställa ett bord, en person bör också bekanta sig med var att placera kaffemuggar och bröd plattor i händelse de används för en måltid. Merparten av tiden, kan en kaffemugg med fat placeras till höger, strax ovanför soppsked. Det är även vanligt att placera en kaffesked för omrörning kaffe till höger om kaffe tefat. Bröd plattor brukar gå till vänster, strax ovanför middag och salladsgafflar. En kniv för att skära bröd kan läggas tvärs brödplattan, med knivbladet pekade nedåt och åt vänster.

Dessert är inte alltid serveras med varje måltid, men när det serveras, är desserttallrik oftast inte förde ut förrän huvudrätten är klar. När rätter för huvudrätten rensas bort, kan dessert föras ut med en gaffel eller sked. Ibland sätter dessert gafflar innan desserter serveras, och när detta är gjort, är dessert gaffel oftast centrerat precis ovanför tallrik med sked slut pekade åt vänster.

När mer än en dryck som serveras med en måltid, som vatten och vin, ett separat glas bör sättas upp för varje dryck. I allmänhet bör vattenglas placeras precis framför vinglas, och vinet glas bör gå bakom vattenglas. Vinet glas bör normalt anpassas så att den är bakom vattenglas men något mer till höger, så att nå för den bakom vattenglaset kommer inte att vara besvärlig.

Det finns många olika metoder som används för att ställa in en tabell, och rätt metod beror på en mängd olika saker, bland annat formalitet av måltiden och den typ av händelse måltiden är för. Somliga hävdar att det inte nödvändigtvis finns ett rätt eller fel sätt att ställa ett bord eftersom så många människor göra det annorlunda. Oavsett hur en tabell är inställd, är det viktigt att hålla saker arrangerade så att människor har gott om svängrum och kan lätt nå över bordet för sina glasögon eller olika kryddor utan rädsla för att knacka något över eller stöta i någon annan.

  • Sallader är ibland ut som en tabell mittpunkt.
  • En middag kniv och gaffel.
  • Ett vinglas, som går bakom vattenglas.