Hur man bygger ett trådlöst nätverk för din bärbara dator

June 5

Processen att sätta ihop ett trådlöst nätverk är mest en fråga om att konfigurera enheter att arbeta med din bärbara dator. Det finns per definition inga sladdar som måste uppträdda längs golvet eller genom väggarna; i många system de enda trådarna är en anslutning till en nätverksrouter eller ett bredbandsmodem och en kraftkälla.

  • Om du redan har ett trådbundet nätverk på plats, allt du kan behöva lägga till en trådlös åtkomstpunkt. Denna ruta ansluter vid ena änden till ett befintligt Ethernet-hubb och slutar vid den andra änden med en antenn som sänder och tar emot signaler.
  • Om du donâ € t har ett trådbundet nätverk, eller om du vill förlänga och utöka en befintlig, är hårdvaran behöver du en trådlös router. Denna ruta innehåller en port som ansluts till din bredbandsmodem eller till en port på en befintlig trådbunden router och inkluderar också en egen router och Ethernet-hubb samt en antenn för att skicka och ta emot WiFi-signaler.

Beroende på utformningen av ditt hem eller kontor, kanske du kan installera en enda WiFi-åtkomstpunkt eller trådlös router och nå överallt du vill skicka signalen. Eller du kanske måste hitta ett sätt att utöka räckvidden för ditt trådlösa signalen genom att en Ethernet-kabel till en annan del av strukturen och installera den trådlösa routern där eller genom att lägga till en WiFi Range Extender eller repeater. En repeater gör precis vad namnet antyder: den får trådlösa signaler (inkommande eller utgående) och sedan sänder ut dem i en förstärkt form.