Vilka är de olika typerna av Basement Pumpar?

March 3

Det finns fyra grundläggande typer av källar pumpar och alla har sina egna speciella fördelar. Piedestal pumpar allmänhet varar mycket längre än andra typer, men kan ofta vara bullrig. Dränkbara pumpar är tystare, men vanligtvis slits ut mycket tidigare. Vattendrivna pumpar kräver ingen elektricitet, medan golv sugpumpar är lämpliga för källare utan en sump område. Alla de olika typerna av källarpumpar kan konstrueras av metall eller plast, och en backventil är vanligen behövs för att förhindra en omvänd vattenflödet.

En sockel eller upprätt pumpen drivs av elektricitet och är belägen både i och ur vattnet. Denna typ av pump består av en inlopps bas och piedestal monterad motor. Basen ligger under vattnet medan motorn hålls torr. Dessa pumpar kan vara automatisk eller manuellt aktiverade och tenderar att pågå mycket längre eftersom motorn inte utsätts för fukt. Piedestal källaren pumpar är oftast billigare, men kan också göra en massa oväsen.

Dränkkällar pumpar helt placerad under vattnet och är också eldrivna. Denna pump varianten har en specialdesignad, oljekylda motor för hållbara vattens drift. Den specialiserade kylsystem tillåter motorn att köras under långa perioder utan att överhettas. Denna typ av pump kan vara perfekt för källare som lider av frekventa översvämningar. Dränk källaren pumpar är vanligtvis mycket tystare än piedestal typer, men generellt har kortare livslängd.

Vattendriven källar pumpar inte kräver el för drift och vanligtvis fungerar som en backup åtgärd under ett strömavbrott. Denna typ av pump opererar bort av vattentrycket levereras av en homeâ € s VVS-system. Vattendrivna pumpar aktiveras automatiskt och används typiskt tillsammans med en konventionell elektrisk pump. Golv sugpumpar, en annan variant, är avsedda för källare utan en sump område. Denna pump aktiveras automatiskt och vanligen används i källare som är föremål för säsongs översvämningar.

Varje typ av källaren pumpen är tillverkad i både metall och plast. Metall pumpar är i allmänhet konstruerade av korrosionsbeständiga, gjutjärn material. Plast källaren pumpar är inte föremål för korrosion, men kan ibland spricka och split från frekventa, tung användning. Plast konstruktion är generellt billigare, men metall är oftast bättre lämpad för långtidstillämpningar.

De flesta källar pumpar kräver också installation av en backventil för att hindra vatten från att strömma tillbaka in i strukturen. Denna ventil stängs automatiskt när pumpen inte är i drift. Vissa pumpmodeller är utrustade med en inbyggd backventil. Vissa pumpar också komma med en batteribackup mekanism för att hålla systemet i drift under strömavbrott.

  • Typiska bostäder källaren sump pump.