Hur man kan förbättra sökmotor Ranking av dina videoklipp och bilder

January 12

Rankning i en vertikal sökmotor är väldigt lik ranking i en allmän sökmotor. Ett sätt att maximera dina chanser att få märkt är att optimera din video och bilder. Detta gör du genom att skräddarsy dina uppgifter så att vissa attribut, liknas vid nyckelord, metadata, och alternativ text, är ännu mer specifik.

Optimera videofiler för sökmotorer

Med framstegen inom streaming-teknik och snabbare Internet anslutningshastigheter, är video blir mer och mer populärt med tiden. Liksom att öka rankningen av din webbplats kan du använda liknande tekniker för att se till att din video har en chans att nå en hög sidrankning.

Att få sökmotor ranking för din video är lika enkelt som det här:

  • Placera sökord i metadata för en video. Metadata är beskrivande text, innehåller mestadels nyckelord, som kan placeras i HTML på videofilen. Du vill att denna text både beskriva videon och ge spindlar något att titta på.
  • Placera sökord i din Videoa € s filnamn. Kom ihåg att hålla dina sökord för både metadata beskrivning och filnamnet specifika och relevanta.
  • Använd YouTube (www.youtube.com) för att vara värd för din video. YouTube förvärvades av Google för ett par år sedan, så någon video på YouTube blir spindel och indexeras mycket snabbare än det skulle på andra video hosting webbplatser.
  • Länk från din video till din webbplats. Detta skulle kunna hjälpa till att driva upp din Sitea € s trafik och ranking. Naturligtvis speciellt gynna dig från denna strategi om videon du postar blir populär (men don € t fråga vad som gör en video populär, eftersom inte ens Hollywood kan förutse exakt vad folk kommer att gilla).

    Hur man kan förbättra sökmotor Ranking av dina videoklipp och bilder

    Din video på YouTube.

  • Inkludera text om videon i sidan området kring videolänk, om möjligt. Tänk på att video, tillsammans med bilder, kan vara spindel. Spindlar kan läsa och indexera metadata och texten som omger videon, så länge texten är beskrivande för videon, full av sökord och relevant för en Usera € s sökning. I ovanstående figur, notera beskrivningsrutan och listan över sökord, som alla är hyperlänkade. Kom ihåg att Google älskar detta.

Tänk på att eftersom YouTube.com är en separat plats, är videon inte vara "din" innehåll. Du vill vara värd för video på din egen webbplats också så att du får äran för det som en del av ditt innehåll. Länka alltid tillbaka till din webbplats i beskrivningen av videon och i själva videofilen.

Optimera bildfiler för sökmotorer

Många av ovanstående tips gäller för bilder, liksom. Bilder och video kan identifieras efter ämne så länge texten som omger dem avser bilden eller videon. Spindlar är också titta på filnamnet, så istället för att namnge din bildfil 00038.jpg, kalla det redporsche.jpg eller något lika beskrivande. Definitivt inkluderar Alt-attributet text för varje bild på din webbplats. Alt-attribut används för att beskriva en bild för användare som använder skärmläsare eller när en bild inte visas. I vissa webbläsare, blir denna text användar synlig när de flyttar sin muspekaren över bilden. Spindlar läste också och index denna text. Med så många ögon att titta på det, itâ € s värt ansträngningen att skriva något meningsfullt. Till exempel kan HTML av bilden av den röda Porsche se ut så här:

<Img src = "redporsche.jpg" ALT = "Röd 2005 Porsche med skinnklädsel">

En kort, enkel, beskrivande fras är allt du behöver för Alt-attributet. Fyllning det med sökord, dock anses onda och kan få din webbplats sjunkit. Håll det enkelt, hålla det kort, och hålla den på sak. Tänk på storleken på bilden som riktlinje: Mindre bilder förmodligen bara behöver ett par ord för att förklara vad de är. Större bilder kan kräva flera ord. Gå inte överbord. Om du har stycken av information om bilden, överväga att sätta det på webbsidan som innehåll.