Hur kan jag använda mindre vatten?

September 5

Det finns massor av anledningar att minska din vattenförbrukning. På många områden, vattenräkningar finns höga, vilket leder konsumenterna att söka sätt att använda mindre vatten. I torka benägna regioner, kan kommunerna kräva medborgarna att spara vatten, särskilt i de torra sommarmånaderna. I andra fall människor helt enkelt vill använda mindre vatten för att minska deras fotavtryck på jorden. Det finns ett antal sätt på vilka människor kan minska mängden vatten som de använder, och de flesta av dem kräver mycket liten ansträngning.

Börja i badrummet, vilket kan använda en stor del av ditt hushåll vatten. För att använda mindre vatten i badrummet, överväga att köpa en låg toalett flöde eller sätta tegel i din toalett för att minska mängden vatten som hölls i toalett tanken. Installera ett lågt flöde duschmunstycke i duschen, eller använda en vippströmbrytare för att slå vatten på och av som du duschar, lämnar bort det medan du tvål och tvätta håret för att minska vattenavfall. Undvik också lämna vattnet körs medan du borstar tänderna. Alla dessa åtgärder för att använda mindre vatten är ganska lätta, och de kommer inte att påverka din livsstil på ett avgörande sätt.

I köket, om du har en dubbel diskho, kan du använda mindre vatten genom att fylla en sida av diskbänken för att diska och den andra för att skölja. När du är klar, återvinna sköljvattnet till vatten hushållsanläggningar eller trädgården. Med hjälp av en biologiskt nedbrytbar diskmedel kommer att säkerställa att sköljvattnet inte skadar växterna. Om du har en diskmaskin, bara köra den när den är full, och använder en energieffektiv cykel. Om du laga mat hemma oftare, för att dessa steg använda mindre vatten i köket kan göra stor skillnad.

En bricka kan även använda en stor del av vatten. Försök att bara köra tvättmaskinen när den är full, och överväga att köpa en högeffektiv modell när din bricka slits ut. Se till att använda specialiserade hög verkningsgrad tvättmedel i en högeffektiv bricka för att minska löddring, eftersom de flesta brickor skölj automatiskt igen om de upptäcker en stor mängd lödder.

För att använda mindre vatten i naturen, täcker användning på pooler och spa för att minska avdunstningen. Försök att vattna trädgården i början av dagen för att minska avdunstningen, och använda kompost runt dina växter för att hjälpa dem att behålla vatten. Undvik att tvätta din uppfart för att rengöra den, med hjälp av en stor tryck kvast istället, och tvätta bilen bara när det absolut behöver det.

Om du vill investera mer pengar i att använda mindre vatten, kan du installera ett gråvatten återvinning systemet att dirigera vatten från handfat, duschar, tvättmaskiner, diskmaskiner och till en uppsamlingstank för att vattna trädgården. Ett gråvatten systemet kan även leverera toaletten, så att du inte spola färskt dricksvatten i avloppssystemet. Fråga en ansedd rörmokare i din region om att installera ett sådant system.

Slutligen, leta efter läckor. Läckor kan svara för en stor del av vattenslöseri. Se till att alla dina kranar och ventiler är tätt förslutna, och kolla rören regelbundet för brott. Om du upptäcker en läcka, fixa det snabbt så att den inte använder något mer vatten. När du utrota läckor, använd dig mindre vatten och minska regel avfall.

  • Diska mindre ofta kan hjälpa till med vattenanvändningen.
  • Lågt flöde toaletter använder mindre vatten än vanliga toaletter.
  • Fastställande läckande kranar kommer att minska vattenförbrukningen.
  • Lämna inte vattnet körs när du borstar tänderna.
  • Specialiserade duschmunstycken är utformade för att använda mindre vatten.
  • Stänga kranar när vattnet inte används är ett bra sätt att använda mindre vatten.
  • Stänga av vattnet när diska kan hjälpa dig att använda mindre.
  • En vattenkylare flaska.